REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keltų bilietai į Smiltynę gali pabrangti visu euru, o toks pabrangimas susijęs su planuojamu įvesti saugomų teritorijų lankytojų bilietu, ketvirtadienį rašo laikraštis „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA
REKLAMA

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aušros Feser žiniomis, projektas, kuriame numatyta, kad norint patekti į saugomas teritorijas visoje Lietuvoje reikės įsigyti 1 eurą kainuojantį lankytojo bilietą, jau yra parengtas, trūksta tik aplinkos ministro parašo.

REKLAMA

Planuojama, kad įvedus Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojo mokestį, jį būtų galima rinkti „Smiltynės perkėlos“ kasose. Tada bilietas kainuotų nebe 80 euro centų, kaip yra dabar, o euru brangiau. A.Feser žiniomis, nuo šio mokesčio būtų atleisti tik Kuršių nerijos gyventojai, o klaipėdiečiai mokėtų taip pat, kaip ir kiti.

„Tai – tarsi solidarumo mokestis. Juk tokiose vertingose teritorijose lankytojai nori žymiai aukštesnės aplinkos kokybės. Šios lėšos tam ir bus skirtos. Smiltynę mes galime padaryti rojaus kampeliu“, – sakė direktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad miesto valdžia tam nepritaria. „Kur matyta, kad klaipėdiečiui reikės mokėti už įvažiavimą į savo miesto teritoriją. Man tai sunkiai suvokiama“, – „Vakarų ekspresui“ sakė meras.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų