REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Rusijos ir Brazilijos atstovai Tarptautiniame valiutos fonde (TVF) šią savaitę atsisakė paremti siūlymą skirti iš TVF lėšų 17,5 mlrd. JAV dolerių Ukrainai, tai rodo retą nuomonių skirtumą šios organizacijos viduje, pranešė penktadienį naujienų agentūrai AFP kai kurie šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jų, abiejų šalių direktoriai 24 narių Direktorių taryboje balsavime trečiadienį susilaikė, atvirai rodydami savo nepritarimą tokiai paramai Kijevui.

REKLAMA

Vis dėlto šiam planui buvo pritarta tarybos posėdyje, kuriame svarstymai vyksta griežtai slaptai.

Nedelsiant Ukrainos vyriausybei buvo skirti 5 mlrd. dolerių, kad ji galėtų sutvirtinti savo finansus, kuriems smarkiai smogė beveik metus trukęs karas su prorusiškais Rusijos remiamais separatistais šalies rytuose.

Nei Rusijos direktorius šioje taryboje Aleksejus Možinas, nei Brazilijos direktorius Paulo Nogueira Batista (Paulas Nogeira Batista) nereagavo į AFP pastangas su jais susisiekti. TVF pareigūnai taip pat atsisakė tai komentuoti.

REKLAMA
REKLAMA

188 TVF narėms atstovaujanti Direktorių taryba TVF struktūroje yra vienas pagrindinių organų, priimantis galutinius sprendimus dėl paskolų skyrimo lėšų stokojančioms šalims.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų