REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Estijos paršelių (600 vnt.) auginimui į mūsų šalį įvežė UAB „System“ su TRACES sertifikatu, tačiau lydinčiuose dokumentuose nebuvo galima identifikuoti gyvūnų tapatybės.

REKLAMA
REKLAMA

 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai patikrinimo metu nustatė, kad paršeliai ženklinti tatuiruotėmis/įdagais ausyse, tačiau informacija neįskaitoma. Paršeliai yra izoliuoti, kol nebus gauta reikalinga informacija iš Estijos veterinarijos tarnybos.

REKLAMA

 

Minėti paršeliai kilę iš vietovės Estijoje, kuri neužkrėsta afrikiniu kiaulių maru.

 

VMVT primena, kad visi kiaulių laikytojai privalo registruoti kiaules ir jų laikymo vietas bei bandas. Kiaulės prieš perkėlimą į kitą laikymo vietą ar kitą bandą ženklinamos į vieną ausį įsegant vieną dviejų dalių ausų įsagą su bandos numeriu. Į skerdyklą Lietuvoje vežamos kiaulės gali būti ženklinamos į užpakalinę šlaunį tatuiruote, kurioje nurodomas bandos numeris.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ūkiniai gyvūnai ženklinami, siekiant užtikrinti užkrečiamųjų ūkinių gyvūnų ligų prevenciją, ligų kontrolę, nustatant ligos šaltinį bei kontaktus su kitais ūkiniais gyvūnais. Taip pat siekiant užtikrinti tiesioginių išmokų administravimą ūkinių gyvūnų laikytojams. Ūkinių gyvūnų ženklinimo sistema yra viena svarbiausių visos atsekamumo sistemos “nuo tvarto iki stalo” grandžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų