REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ekonomika augs lėčiau, nei tikėtasi anksčiau, metų pabaigoje infliacija bus neigiama, augs vidutinis darbo užmokestis, – tai prognozuoja Lietuvos banko vadovas. Pasak Vito Vasiliausko, dėl naftos kainų mažėjimo, kuris turi teigiamos įtakos infliacijai (ji smuks), Lietuvos ekonomika toliau nuosekliai augs, bet lėčiau, nei manyta anksčiau.

„Remdamiesi tokiomis prielaidomis mes koreguosime augimo perspektyvą į lėtesnį augimą“, – penktadienį interviu LRT radijui teigė V. Vasiliauskas.

Lietuvos bankas penktadienį skelbs atnaujintas Lietuvos ekonomikos prognozes.

Pasak V. Vasiliausko, anksčiau prognozės buvo optimistiškesnės, o dabar jos bus konservatyvesnės.

„Iki metų galo prognozuojame turėti neigiamą infliaciją, kurios pagrindinis veiksnys yra energijos išteklių kaina – naftos pigimas. Naftos kaina važiuoja žemyn, o nafta mūsų vartojimo krepšelyje užima didelę dalį, todėl bendras kainų lygis mažėja. Bet tai nereiškia, kad atskirų prekių kainos negali didėti“, – teigė Lietuvos banko vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, prognozuojamas ir darbo užmokesčio augimas: „Mūsų prognozė – vidutinis darbo užmokestis augs sparčiau negu infliacija, todėl gyventojų perkamoji galia irgi didės.“

REKLAMA

V. Vasilausko teigimu, smunkanti Rusijos ekonomika darys įtaką ir Lietuvai bei kitoms šalims.

„Dėl įtampos Rytuose nukritusi naftos kaina lemia prastesnę ekonomikos perspektyvą Rusijoje, taigi, mažės vidaus paklausa Rusijoje ir atitinkamai mažės importas į Rusiją, o kartu – eksportas iš Europos, taip pat – ir iš Lietuvos. Todėl prastesnė Rusijos ūkio būklė, be jokios abejonės, darys įtaką pirmiausia Nepriklausomų valstybių sandraugos šalims, o antriniais efektais – Lietuvai, kitoms prekybos partnerėms. Atsvara tokiam eksporto rinkų pablogėjimui priklausytų nuo kitų, naujų, rinkų paieškos“, – mano V. Vasiliauskas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų