REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kai kurioms Europos Sąjungos (ES) šalims ieškant galimybių išvengti Rusijos embargo žemės ūkio ir maisto produktams, Rusijos nuolatinis atstovas prie ES pripažįsta, kad išvengti embargo galima, kuriant bendras įmones su Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusija puikiai supranta PPO reikalavimus, kurie neleidžia taikyti sankcijų išlygų atskiroms šalims. (...) Tačiau yra ir kitokių galimybių, kaip bendrų įmonių Rusijoje kūrimas“, – interviu agentūrai „Interfax“ sakė Vladimiras Čižovas.

REKLAMA

„Galima būtų kalbėti ne apie kai kurių valstybių išbraukimą iš sankcijų sąrašo, o apie išlygas konkretiems produktams ir bendrų žaliavinės produkcijos, tiekiamos iš kai kurių šalių, perdirbimo įmonių kūrimą“, – pareiškė V.Čižovas.

Sausio viduryje Berlyne susitikę ES Sveikatos ir maisto saugos generalinio direktorato vadovas Ladislavas Miko'as (Ladislavas Mikas) ir Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos („Rosselchoznadzor“) vadovas Sergejus Dankvertas tarėsi dėl embargo atšaukimo atskiroms ES narėms.

REKLAMA
REKLAMA

Tai sukėlė kai kurių ES narių, taip pat Lietuvos, pasipiktinimą, - jų manymu, taip Maskva bando skaldyti ES, siekdama atsilyginti Europos šalims, kurios jos atžvilgiu nusiteikusios gana draugiškai, ir nubausti savo priešininkes.

Kilus skandalui, kuris tiesiogiai palietė ir Lietuvos deleguotą eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį, atsakingą už sveikatą ir maisto saugą, netrukus Rusija pranešė nutraukusi derybas dėl kai kurių maisto produktų importo iš atskirų ES narių atnaujinimo.

Rusijai pernai rugpjūtį paskelbus draudimą žemės ūkio ir maisto produktų importui iš Vakarų, ES ūkininkai ir eksportuotojai prarado šimtus milijonų eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų