REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Premjeras sako, kad minimalią mėnesinę algą (MMA) šių metų pabaigoje būtų galima dar kartą didinti, jeigu leistų šalies ekonominė situacija. Pasak Algirdo Butkevičiaus, atsižvelgiant į dabartinę geopolitinę padėtį, tvirtai to žadėti negalima. Tačiau anksčiau šią savaitę premjeras žadėjo, kad minimali alga šiemet bus didinama du kartus.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad nuo liepos 1 dienos MMA tikrai bus didinama, nes tai numatyta jau šių metų biudžeto įstatyme ir šita suma jau yra įtraukta. Politinėje taryboje yra pasiūlymas MMA dar kartą didinti šių metų pabaigoje. Tikrai elgsimės labai atsakingai ir jeigu matysime, kad mūsų valstybės finansinės galimybės tai leidžia daryti, tikrai tą darysime“, – Žinių radijui ketvirtadienį teigė A. Butkevičius.

REKLAMA

Pasak jo, kol kas negalima tvirtai pasakyti, kad šiemet MMA tikrai didės antrą kartą.

„Negaliu pasakyti, mes matome, kokia yra geopolitinė situacija, ir mes dabar dirbam su naujų rinkų paieška. Ir stengsimės, kad Europos Sąjungos lėšos būtų racionaliau suplanuotos bei efektyviau panaudotos, duotų didesnę grąžą mūsų žmonėms ir garantuotų stabilų ekonomikos augimą. Turime didžiulių užduočių – tolesnę kovą su šešėliu“, – tikino ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau antradienį Varėnoje, ragindamas gyventojus dalyvauti antrajame mero rinkimų ture, A. Butkevičius teigė, kad šiemet MMA bus didinama du kartus.

„Minimalią algą numatyta kelti liepos 1-ąją ir planuojamas dar vienas jos didinimas iki metų pabaigos“, – Socialdemokratų partijos antradienį išplatintame pranešime sakė A. Butkevičius.

Seimo pirmininkė, Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė siūlo minimalią algą šiemet didinti du kartus – liepą ir metų pabaigoje.

MMA nuo liepos 1 dienos turėtų didėti 25 eurais – iki 325 eurų.

MMA nuo 2014 metų spalio 1 dienos padidėjo 10,1 euro (35 litais) – iki 300 eurų (1035 litų). „Eurostat“ duomenimis, Lietuvoje MMA šiuo metu yra viena mažiausių Europos Sąjungoje. 300 eurų siekianti MMA lenkia tik minimalų atlygį Bulgarijoje (184 eurai) ir Rumunijoje (218 eurų).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų