REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karolina STAŽYTĖ

Už pašalpas dirbantys tauragiškiai, pasak juos stebinčių gyventojų, ne dirba, o „šieną ravi“. Autorės nuotrauka Ankstyvas trečiadienio rytas. Apsnigtuose krūmuose šmėžuoja kirvukais, pjūkliukais apsiginklavę vyrai. Tai ne vaizdelis iš siaubo filmo, o visuomenei naudingus darbus atliekančių, už pašalpas atidirbančių žmonių kasdienybė. Šią savaitę trys dešimtys jų pluša prie Zumpės tvenkinio – kerta krūmus. Tiksliau, penki bando vaizduoti, kad kerta, o likę dvidešimt atlieka „oro direktorių“ pareigas – stoviniuoja ir krapšto nosį. Vienas kitas dar įstengia pakomanduoti tiems keliems, ant kojų kiek tvirčiau pastovintiems. Ar tokia veikla išties naudinga visuomenei? Gal tik tuo, kad visuomenę juokina, – įsitikinę „dirbančių“ vyrų būrį stebintys aplinkinių daugiabučių gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 31 dirba penki

Penki juda, o 26 spokso – kas? Tokią minklę užminė trečiadienį į redakciją paskambinęs Dainavos g. 10 daugiabučio gyventojas. Jau trečia diena, kai vyras pro savo buto langus stebi ir mobiliuoju telefonu fiksuoja, anot jo, „cirką“.

REKLAMA

– Suskaičiavau, šiandien krūmus prie Zumpės tvarko 31 už pašalpas atidirbantis asmuo. Tiksliau, penki bando vaizduoti, kad dirba, o kiti neveikia nieko. Štai už ką iš mūsų visų kišenės jiems mokamos pašalpos. Už pastovėjimą, – piktinosi vyriškis.

Kovo 4-osios rytą visuomenei naudingus darbus atliekančiųjų „apsukrumu“ nuvyko įsitikinti ir šių eilučių autorė. Norėdama užfiksuoti dirbančiuosius iš aukštai, pasibeldžiau į vieno Dainavos g. namo gyventojų duris. Moteris geranoriškai įsileido. Stovėdamos balkone, abi stebėjomės tuo, ką regime.

REKLAMA
REKLAMA

– Suskaičiavau, vakar jų buvo 22, šiandien – dar daugiau. Matote štai tą šakų krūvelę? – besdama ore pirštu paklausė žurnalistės moteris. – Tiek jie sugebėjo prikirsti per tris dienas. Ta dalis krūvos, kuri apsnigta, sena, tad puikiai matosi, ką jie nuveikė šiandien. Beveik nieko. Per valandą vienas žmogus daugiau padarytų. Pažiūrėkit į juos, stovi kaip šunyčiai lietuje.

Mums diskutuojant apie tokio darbo naudą, horizonte pasirodė baltas Tauragės miesto seniūnijos autobusiukas. Visi 31 staiga atgijo ir ėmė pamažu krypuoti mašinos link. Kažkuria prasme vaizdelis priminė Balio Sruogos „Dievų miško“ epizodą: nuvargusių vyrų minia sunkiai juda prižiūrėtojo link. Atiduoda įrankius. 10.30 val. darbai baigti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų