REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar šaliai naudingi milijonieriai, investuojantys svetur?

Žinių radijas

 Šaliai bet kokie milijonieriai yra gerai, nesvarbu, jie investuoja šalies viduje ar užsienyje, – tai teigia ekonomistė Rūta Vainienė. Ekonomistė Aušra Maldeikienė jai oponuoja sakydama, kad milijonieriai, prisipirkdami vilų Ispanijoje, jokios naudos Lietuvos ekonomikai neteikia. Verslininkas Ignas Staškevičius tvirtina, kad tai, kur registruojama bendrovė, dažniausiai mažai ką bendro turi su mokesčių mokėjimu.

REKLAMA
REKLAMA

 R. Vainienė nurodo, kad kiekvienas žmogus, paklaustas, ar jis norėtų būti milijonieriumi, atsakytų teigiamai, tad kuo šalyje daugiau milijonierių, tuo aktyviau toje šalyje cirkuliuoja kapitalas ir tuo tai šaliai yra geriau.

REKLAMA

 „Žmogui geriau, kai jo kaimynas yra milijonierius. Tai reiškia, kad tas žmogus galbūt ir tau ką nors gero padarys. Aplink turtingus žmonės kiti irgi turtėja“, – Žinių radijo laidoje „Dienos klausimas“ penktadienį sakė R. Vainienė.

 Pasak jos, kapitalas, migruojantis į užsienį, vis tiek bendrąja prasme yra gėris.

 „Aš suprantu jų motyvus. Kapitalas negali būti įkalintas, kur nors užrakintas. Jis yra lakus kaip eteris ir visada migruoja ten, kur yra palankesnės sąlygos“, – kalbėjo R. Vainienė.

REKLAMA
REKLAMA

 Ekonomistė A. Maldeikienė teigia, kad šaliai gerai tik tuo atveju, jeigu milijonieriai investuoja savo šalyje.

 „Koks skirtumas, kiek šalis turi milijonierių. Gali būti labai gerai, jei tie milijonieriai investuoja į savo šalį, kuria adekvačiai apmokamas darbo vietas, tie žmonės turi pajamų ir valstybėje vyksta kapitalo apytakos ratas. Imame kitą variantą. Yra daug milijonierių, jie savo pinigus sukrauna ir prisiperka vilų Ispanijoje. Kokia iš to šaliai nauda? Jokios“, – teigė A. Maldeikienė.

 Verslininkas I. Staškevičius pabrėžia, kad verslas visuomet moka mokesčius ten, kur jis yra daromas. Jeigu verslas išvažiuoja į kitą šalį, jis esą tampa anos šalies verslu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 „Jeigu jis akcijų laikymo bendrovę, bet kokios formos juridinį asmenį registruoja vienoje ar kitoje šalyje, tai dažniausiai nieko bendro neturi su mokesčių mokėjimu, kadangi ten nėra generuojamos pajamos, ten yra laikomas turtas“, – kalbėjo I. Staškevičius.

 Jis pažymi, kad tai, ką motininė verslo šalis praranda, o tos šalys, kurios skatina steigtis įvairias valdymo ar turto laikymo bendroves, gauna, – tai darbo vietos.

 „Jos laimi dažniausiai ne mokesčius, o darbo vietas savo advokatams, finansininkams, konsultantams. Jos galbūt laimi biurų nuomą, kadangi toms bendrovėms reikia buveinių, kurias reikia nuomotis arba įsigyti“, – kalbėjo I. Staškevičius.

 

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų