REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 metų spalį Ūkio ministerijos paskelbtas konkursas „Sąžiningiausio verslo savivaldybė“ turi nugalėtoją – Ignalinos savivaldybę. Šios savivaldybės įmonės itin noriai jungėsi prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo. Sausio 19 dieną savivaldybei skirtą apdovanojimą merui Henrikui Šiaudiniui įteikė Lietuvos Respublikos ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informuoja euro.lt, konkurso laimėtojai buvo renkami pagal Sąžiningo verslo koeficientą – memorandumo dalyvių konkrečioje savivaldybėje dalį, padalytą iš šioje savivaldybėje veikiančių įmonių dalies.

REKLAMA

„Noriu padėkoti Ignalinos rajono savivaldybei ir čia veikiančioms įmonėms už indėlį į sklandų perėjimą prie naujos valiutos. Daugiau nei 5 tūkstančiai Lietuvos įmonių įsipareigojo nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu kelti kainas ir parodė, jog sugeba veikti solidariai dėl visai valstybei svarbaus tikslo“, – kalbėjo ūkio viceministrė R. Noreikienė.

Ignalinos rajono savivaldybė, kaip sakė viceministrė, nėra didelė ir joje nėra daug verslo subjektų, tačiau rinkimai vyko skaičiuojant pagal tam tikras proporcijas. Įvertinus savivaldybių dydį nustatyta, kad būtent Ignalinos rajono savivaldybės įmonės ir verslininkai aktyviausiai jungėsi prie memorandumo. Antroje vietoje liko Druskininkų, trečioje – Rietavo savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Ignalinos merui H. Šiaudiniui ūkio viceministrė R. Noreikienė įteikė sąžiningiausios savivaldybės diplomą. Be to, konkurso organizatoriai Ignalinai dovanojo meninę instaliaciją, kuri žymi sąžiningiausio verslo regiono vardą.

Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė ryšiams su visuomene Lina Kovalevskienė teigė: „Meras H. Šiaudinis dėkojo, kad mažos savivaldybės darbai ir pastangos buvo įvertinti. Savivaldybės vadovas džiaugėsi, jog rajono verslo ir biudžetinės įstaigos atsiliepė į savivaldybės kvietimą, parodė skaidrumo iniciatyvą ir įsipareigojo nesinaudoti valiutų pakeitimu papildomam pelnui gauti. Visos jos įgijo teisę naudotis specialiai sukurtu logotipu, žymėti juo prekybos ir paslaugų teikimo vietas, naudoti jį reklamoje, viešuose renginiuose ir oficialiuose dokumentuose. Gyventojams tai suteikia pasitikėjimo ir padeda prisitaikyti prie euro įvedimo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat L. Kovalevskienė tikino, kad įkalbėti verslininkus jungtis prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo nebuvo sunku.

„Verslininkus ir įmones savivaldybei tikrai nebuvo sunku pritraukti. Organizuoti keli susitikimai su verslo ir biudžetinių įstaigų bei įmonių atstovais, juose pristatytas Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumas ir prisijungimo prie jo prasmė bei nauda“, – pasakojo L. Kovalevskienė.

Pilietiškumo įrodymas

Ignalinos UAB „Aldaivita“ vadovas Bronislavas Cicėnas sako, kad sąžiningiausios savivaldybės vardas jam yra svarbus, nes tai parodo verslininkų pilietiškumą.

REKLAMA

„Visi tik verkšlena, kaip blogai gyventi Lietuvoje, tačiau niekas nenori prisidėti, kad būtų geriau. Kas sudaro Lietuvą? Mes – visi piliečiai, verslą vykdo irgi tie patys Lietuvos žmonės, tad reikia kiekvienam pradėti nuo savęs, išreikšti savo pilietiškumą. Mes dėl to ir prisidėjome prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo, – norime parodyti, kad esame atsakingas, sąžiningas ir pilietiškas verslas. Juk tai nėra apčiuopiama nauda – niekas už memorandumo pasirašymą pinigų į kasą neįdėjo, bet mes suprantame savo pareigą būti pilietiškiems. Juk šis memorandumas ir sugalvotas tam, kad visiems būtų lengviau bei ramiau pereiti prie euro, todėl visi ir turime prisidėti“, – kalbėjo vadovas B. Cicėnas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų