REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šią savaitę kelias dienas Kuršių nerijoje viešėjo tarptautinė UNESCO ekspertų delegacija, vertinusi Rusijos priekaištus Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, Kuršių nerijos apsauga Rusija susirūpino pernai pavasarį. Rusijos Federacijos nuolatinės atstovės UNESCO Eleonoros Mitrofanovos skunde Pasaulio paveldo centrui nurodoma, kad Lietuva be jokių poveikio aplinkai vertinimo studijų UNESCO saugomoje teritorijoje ėmė statyti SGD terminalą, nori plėsti uostą Kuršių mariose ir tiesti tiltą į neriją.

REKLAMA

Į pamarį šią savaitę atvykęs UNESCO Pasaulio paveldo komiteto tarptautinis ekspertas Tarnas Fejerdy tikrino Rusijos priekaištus. Jokių preliminarių komentarų ar išvadų po savo vizito T.Fejerdy neišsakė, tai daryti jam draudžia pareiginės instrukcijos. Iki vasario pabaigos jis turės parašyti ataskaitą ir ją pateikti Pasaulio paveldo centrui. Šis parengs savo pastabas ir rekomendancijas, jei jų bus.

Pasak dienraščio, Lietuvos pusė tikisi, jog išvados bus palankios Lietuvai. „Jau dabar galiu pasakyti, kad ekspertas įsitikino, jog Rusijos signalai dėl grėsmių Kuršių nerijai tebuvo politinė manipuliacija ir propagandiniai žaidimai. Žinoma, lauksime išvadų, bet jos neturėtų būti neigiamos“, - sako ekspertų delegaciją lydėjęs Aplinkos ministerijos (AM) Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio departamento vadovas Vidmantas Bezaras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų