REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Komisija ketina tesėti Baltijos šalims duotą žodį ir kompensuoti dėl Rusijos embargo didelius nuostolius patyrusiam šių šalių pieno sektoriui. Biudžeto komisarė Kristalina Georgieva Taryboje viešai pareiškė, kad su Rusijos importo draudimu susijusioms kompensacijoms išmokėti nebesiūlys panaudoti lėšų iš Krizių fondo, lėšos bus paimtos iš žemės ūkiui skirtų asignavimų. Komisarė taip pat patikino, kad jau rengiama priemonė, pagal kurią dėl Rusijos embargo pieno sektoriuje patirti nuostoliai bus kompensuojami Baltijos šalims.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pažymėjo, jog Lietuvai tai labai gera naujiena „Žinia, kad Europos Komisija lėšas kompensacijoms už patirtus nuostolius pieno sektoriuje planuoja naudoti ne iš Krizių fondo, yra labai sveikintina. Tai reiškia, kad tiesioginės išmokos žemdirbiams nesumažės“, – pabrėžė ministrė.

Briuselyje vykusios Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų tarybos metu žemės ūkio ministrė asmeniškai susitiko su naujuoju ES žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaru Philu Hoganu ir priminė Lietuvos prašymą kompensuoti pieno sektoriaus nuostolius, patirtus dėl Rusijos embargo. P. Hoganas tuomet pažadėjo, kad šį klausimą aptars su ES šalių žemės ūkio ministrais ir susitiks su ES biudžeto komisare K. Georgieva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų