REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieva LIORANČAITĖ

Tokia niekam nereikalingų padangų krūva slepiasi tarp medžių, netoli „Maximos“ parduotuvės Šlaito gatvėje. Arnoldo Vydmanto nuotrauka Pasibaigus automobilių padangų keitimo sezonui, ne visi vairuotojai žino, kur dėti senas nereikalingas padangas. Kai kurie dėl to nesuka galvos – naudotas išmeta tiesiog pakelėje ar nugabena į artimiausią miškelį. Nors Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras (TRATC) gyventojus informuoja, kad yra net kelios tinkamos naudotų padangų atsikratymo galimybės, kai kurie vairuotojai į tokius siūlymus numoja ranka.

REKLAMA
REKLAMA

Akyli tauragiškiai pastebėjo daugiau nei dvi savaites netoli „Maximos“ parduotuvės (Šlaito g.) stūksančią senų padangų krūvą. Kieno jos? Niekas nežino ir niekas neketina prisipažinti.

REKLAMA

– Senų, niekam nereikalingų padangų galima rasti daug kur. Dažniausiai pastebime jas išmestas šalia konteinerių arba kur nors pamiškėje, – „Tauragės kurjeriui“ sakė TRATC atliekų tvarkymo priežiūros vyr. specialistė Lina Macijauskaitė.

Anot jos, aplinkos teršimas senomis padangomis suintensyvėja rudenį ir pavasarį, kai privaloma jas keisti. Tačiau L.Macijauskaitė tvirtino, kad Tauragės rajono savivaldybė nėra tarp pirmaujančiųjų savivaldybių pagal netinkamą atliekų šalinimą. Esą kituose miestuose padėtis kur kas prastesnė.

REKLAMA
REKLAMA

– Tikrai yra daug atsakingų vairuotojų, kurie senas padangas atveža mums, nes žino, kad jos čia bus priimtos. Jie net nesikreipia tiesiogiai į mus, o veža padangas iškart į atliekų surinkimo aikšteles. Norėtųsi, kad kuo daugiau tauragiškių pasektų tokiu pavyzdžiu, – sakė L.Macijauskaitė.

TRATC praneša gyventojams, kad senų padangų galima atsikratyti trimis būdais: perkant naujas senąsias palikti prekybos vietoje, keičiant padangas remonto dirbtuvėse ir pristatyti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles (DASA), kuriose už padangų pristatymą mokestis neimamas.

TRATC duomenimis, pernai DASA buvo priimta ir perduota tvarkytojams apie 250 t naudotų padangų. Apie 140 t į aikštelę pristatė patys gyventojai, 13 t – juridiniai asmenys. Didelis kiekis padangų – apie 100 t – surinktas iš konteinerinių aikštelių, pakelių ir kitų nuošalių vietų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų