REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkurencijos taryba teigia, kad Vilniaus valdžios sprendimas padidinti skrydžių bendrovės „Air Lituanica“ savininkės kapitalą beveik 10 mln. litų gali būti laikoma neteisėta valstybės pagalba.

REKLAMA
REKLAMA

Tarybos Komunikacijos skyriaus vedėja Viktorija Urbonavičiūtė BNS teigė, kad taryba pateikė savo nuomonę, tačiau tyrimo dėl savivaldybės suteiktos paramos „Air Lituanicai“ pradėti neketina.

REKLAMA

Tarybos teigimu, valstybės pagalba gali būti teikiama, jei ji atitinka tokią pagalbą reglamentuojančių įstatymų išimtis arba yra suderinta su Europos Komisija. Priešingu atveju suteikta valstybės pagalba yra laikoma neteisėta.

Dėl galimai neteisėtos valstybės pagalbos ūkio subjektui jo konkurentai ir kiti žalą patyrę asmenys turi teisę kreiptis į teismą.

Vilniaus valdžia trečiadienį pritarė, kad „Start Vilnius“ kapitalas būtų padidintas nuo 66,965 mln. litų iki 76,768 mln. litų. Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Cibulskienė BNS sakė, kad ne mažiau kaip 4,5 mln. litų bus skirta „Air Lituanicai“, o likę pinigai bus paskirstomi „Start Vilnius“ kuruojamiems investicijų projektams.

REKLAMA
REKLAMA

„Start Vilniaus“ kapitalas bus didinimas 6 mln. litų piniginiu įnašu bei 3,8 mln. litų vertės nekilnojamuoju turtu.

Seimo Ekonomikos komiteto narys liberalas Remigijus Šimašius paprašė išsiaiškinti prokurorų, ar savivaldybės įmonės teisėtai, nepažeidžiant viešojo intereso, skolina nuostolingai oro bendrovei „Air Lituanica“.

Tuo tarpu finansų ministras Rimantas Šadžius žada, kad gavus duomenis apie savivaldybės ir jos įmonių finansus, gali būti keliamas ir konkrečių pareigūnų atsakomybės klausimas, be to, bus analizuojama, kaip savivaldybė vykdo Vyriausybės reikalavimus dėl skolų mažinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Star Vilnius“ kontroliuoja bendrovę „Air Vilnius Group“, kuri sausio pabaigoje valdė 68,73 proc. „Air Lituanica“ įstatinio kapitalo. 30,51 proc. „Air Lituanica“ akcijų priklauso daugiau nei 40 fizinių ir juridinių asmenų vienijančiai bendrovei „Air Lituanica Club“, 0,76 proc. - Lietuvos pašto antrinei įmonei „Baltic Post“.

„Air Lituanica“ veiklą pradėjo 2013 metų vasarą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų