REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių socialiniai darbuotojai šiandien prisijungia prie visoje Lietuvoje vyksiančios akcijos dėl mažų atlyginimų. Prie socialinių paslaugų centro į dangų kils balionai, bylosiantys apie „lengvus kaip oras“ darbuotojų atlyginimus.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinių paslaugų įstaigų socialinių darbuotojų, jų padėjėjų darbas yra įtrauktas į pavojingų darbų sąrašą. Dėl padidintos rizikos socialiniams darbuotojams yra skiriamos ilgesnės – 35 d. – atostogos.

REKLAMA

Darbuotojai privalo turėti aukštąjį išsilavinimą, tačiau atlyginimas nuo įgyto mokslinio laipsnio nepriklauso. „Turi džiaugtis kiek duoda valstybė. Atlyginimus žadėjo iki krizės padidinti apie 30 proc., tačiau jai atėjus, apie tai užmiršta iki šiol. Mažiausias atlygis – yra minimumas, o didžiausias – 1200 Lt, atskaičius mokesčius. Mūsų klientai kartais gauna daugiau negu mūsų darbuotojai“, – sakė Šiaulių miesto socialinės apsaugos sistemos profesinės sąjungos pirmininkė Aušra Marmokienė.

REKLAMA
REKLAMA

Socialiniai darbuotojai dirba su socialinės rizikos šeimomis, su pagyvenusio amžiaus žmonėmis, negalią turinčiais žmonėmis. Socialiniai darbuotojai lanko žmones namuose, pasitaiko visokių situacijų.

„Kolegė yra pasakojusi, kad psichinę negalią turintis ligonis ją yra užrakinęs kambaryje, kuriame teko išbūti tris keturias valandas. Tenka lankyti sergančiuosius atvira tuberkuliozės forma, nors mūsų darbuotojų niekas neskiepija, gyventojus, aptekusius visokiais gyviais. Pirmą kartą nuėjęs aplankyti nežinai, kas tavęs laukia“, – pasakojo Aušra Marmokienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per visą nepriklausomos Lietuvos laikotarpį socialinį darbą dirbančių darbuotojų tarnybiniai koeficientai, lyginant su pedagogų, sveikatos priežiūros specialistų, kultūros ir meno darbuotojų yra vieni mažiausių.

Lietuvos profesinės sąjungos, vienijančios socialinių paslaugų įstaigose dirbančius darbuotojus, šiandien renkasi į valandą truksiančią akciją Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje. Akcijoje dalyvaus apie penkiolika žmonių. Kiti, kurie dėl finansinių priežasčių negali prisijungti, balionus leis prie savo įstaigų, kuriose dirba.

Socialiniai darbuotojai reikalauja didinti finansavimą socialinei apsaugai, socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų darbo užmokestį, peržiūrėti socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų darbo krūvius, skirti lėšų darbo sąlygoms ir darbuotojų saugumui gerinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų