REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius „Žinių radijui” sakė, kad šildymas kitąmet turi pigti nuo 10- ties iki 20-ties procentų. Jis atmeta šilumininkų tvirtinimus, kad negrąžinus jiems permokos "Gazpromui", šiluma pigs tik 8 procentais.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Jau nuo šių metų liepos 1 dienos buitiniams vartotojams yra taikoma nuolaida, o šilumos gamintojams nuolaida taikoma nuo gegužės 1 dienos. Tai yra 20 procentų. Ir jie iki sausio 1 dienos turi pasiskaičiuoti, kokia bus šilumos kaina. Mūsų skaičiavimais kaina turi sumažėti nuo 10 iki 20 procentų, tačiau reikia skaičiuoti kiekvienai savivaldybei atskirai, bet apie 7-8 procentus negali būti nė kalbos, nes mūsų ekspertai yra atlikę apskaičiavimus“,- patikino premjeras.

REKLAMA

 

A. Butkevičius sako, kad kol kas nesiruošiama naikinti pridėtinės vertės mokesčio lengvatos centralizuotam šildymui.

 

„Kol kas nėra tokių planų, kad atsisakyti. Kaip žinote šita lengvata baigiasi šių metų gruodžio 31 dieną ir penktadienį mes politinėje taryboje turime diskusiją apie ateinančių metų biudžeto projektą. Taip pat dalyvaus ir visi ministrai. Paskaičiavimai rodo, kad jeigu šilumos kaina mažės virš 10 procentų, o PVM lengvata bus panaikinta, tai ta lengvata neduos jokios naudos. Galime numatyti didesnę lengvatą, tačiau ji būtų trumpesniam laikotrapiui. Todėl manau, kad mes priimsime sprendimą naudingą mūsų Lietuvos žmonėms“,- sakė A.Butkevičius.

 

Šiuo metu šildymui galioja 9 procentų PVM lengvatinis tarifas. Nuo 2015 metų sausio 1 dienos pagal dabartinius susitarimus turėtų būti grąžintas 21 proc. mokesčio tarifas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų