REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mūsų specialistai – tiek Būsto energijos taupymo agentūros (BETA), tiek Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) darbuotojai – nenuleidžia akių nuo atnaujinamų daugiabučių. Jie nuolat tikrina, kaip vyksta darbai. Mums svarbu ne tik modernizuoti kuo daugiau namų, bet ir užtikrinti renovacijos kokybę“, – sako aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastaruosius tris mėnesius BETA darbuotojai, šalyje vykstančios renovacijos šturmanai, patikrino daugiau kaip trečdalį – 200 – iš beveik 700 šiuo metu šalyje atnaujinamų daugiabučių. Pasak viceministrės, šios patikros rezultatai akivaizdžiai rodo, kad naujoji renovacijos kokybės priežiūros sistema yra gyvybinga ir veiksminga. Nebuvo nustatyta jokių esminių pažeidimų. BETA specialistai užfiksavo tik techninių klaidų.

REKLAMA

Daugeliu atvejų tos klaidos kartojasi. Jų neišvengta, pavyzdžiui, šiltinant cokolį, dengiant stogą ar skardinant palanges. Tačiau laiku pastebėjus tokios klaidos lengvai ištaisomos. Tikrinant užfiksuota ir kitų neesminių pažeidimų. Kai kur statybos darbai vyko nepastačius apsauginės metalinės tvorelės, neįrengus laikinų apsaugos stogelių virš įėjimo į laiptinę, nesinaudojant statybos atliekoms skirtais konteineriais.

BETA specialistai po kiekvienos atnaujinamo daugiabučio patikros, jeigu nustato nedidelių tipinių pažeidimų, renovacijos projekto administratoriui pateikia rekomendacijas, kaip juos ištaisyti. Pastebėjus esminių darbų saugos pažeidimų, pranešama Darbo inspekcijai, o įtarus aplaidų techninio prižiūrėtojo darbą, apie tai informuojama VTPSI.

Patvirtinus naująjį šalies daugiabučių renovacijos modelį, buvo peržiūrėta ir sugriežtinta statybų kokybės priežiūros ir kontrolės sistema. Jeigu anksčiau modernizuojamo namo priežiūra buvo atiduota tik į vienas rankas – techniniam prižiūrėtojui, tai dabar jo veiklą tikrina ne tik šio namo gyventojai, bet ir VTPSI bei BETA specialistai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų