REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunimo reikalų departamento surinktais duomenimis, vis didesnė dalis mūsų šalies jaunimo pasirenka aktyvų laisvalaikio leidimo būdą. Apklausa rodo, kad daugiau kaip 80 proc. jaunimo laisvalaikį leidžia su draugais, užsiimdami mėgstama veikla, 62 proc. renkasi pasivaikščiojimus lauke, 50 proc. jaunuolių užsiima sau patinkančiu hobiu, taip pat pakankamai didelė dalis, net 40 proc. apklaustų jaunuolių, laisvalaikiu sportuoja klube ar namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Seesam Insurance Lietuvos filialo Asmens draudimų grupės plėtros vadovė Natalija Misėkienė pastebi, kad pastaruoju metu sportas ir aktyvus gyvenimo būdas pasidarė kone madingas. „Kiekvieną mėnesį vyksta įvairūs maratonai, velomaratonai, orientacinės varžybos. Taip pat įvairios programėlės išmaniuosiuose telefonuose leidžia pamatuoti savo pasiekimus ir dalintis jais su draugais. Tokie masiniai sportiniai renginiai ir aktyvaus gyvenimo kultas socialiniuose tinkluose, be abejo, skatina ir jaunimo bei vaikų įsitraukimą, o tai neretai lemia didesnį traumų ir įvairių sumušimų skaičių.“

REKLAMA

Sportuojantiems jaunuoliams patirtų traumų pasekmės dažnai gali būti rimtesnės nei analogiškos traumos suaugusiesiems. Sporto medicinos gydytojo Gedimino Tankevičiaus teigimu, vaikai ir paaugliai priklauso sportinių traumų rizikos grupei ir yra ypač pažeidžiami. Anot jo, „vaikų kaulai, raumenys, sausgyslės ir raiščiai vis dar auga, todėl bet koks pažeidimas, kuris suaugusiam tebūtų raumens ar raiščio patempimas, vaikui gali sąlygoti kaulo lūžį. Tarpusavyje vaikai labai skiriasi savo ūgiu, svoriu, kai kurie gali stengtis viršyti savo galimybių ribas vien tam, kad galėtų kartu treniruotis su bendraamžiais, o tai savo ruožtu taip pat gali turėti neigiamos įtakos jų sveikatai“.

REKLAMA
REKLAMA

Natalija Misėkienė pritaria gydytojui, jog dažniausiai registruojamos vaikų sportinės traumos yra rimtos: „Dažniausiai pasitaikančios traumos – trūkę raumenys, skruostikaulių, raktikaulių, pėdų ir rankų pirštų lūžiai, smegenų sukrėtimas. Visos jos reikalauja atidaus gydymo ir reabilitacinio laikotarpio, kad praeitų be ilgalaikių pasekmių“.

Ne tik sportuojančius vaikus sunku apsaugoti nuo traumų. Išėję iš namų ar mokyklos, jie, atsipalaiduoja ir neretai praradę budrumą pamiršta saugoti patys save. Natalija Misėkienė atkreipia dėmesį į susižalojimų statistinius duomenis: „Statistika rodo, kad didelė dalis sumušimų patiriama žaidžiant kieme su draugais. Berniukai dažniausiai susižaloja žaisdami futbolą, krepšinį, tinklinį ar kitus komandinius žaidimus. Mergaičių tarpe tokių atvejų pasitaiko rečiau - jos traumas patiria eidamos pasivaikščioti ar pabėgioti, žaisdamos vaikų žaidimų aikštelėse, važiuodamos dviračiu ar riedučiais“. Netikėti sužeidimai gali ženkliai apsunkinti kasdienybę ir net turėti rimtų pasekmių sveikatai, todėl draudimo išmokos nelaimės atveju būna naudingos ir reikalingos. Draudimas suteikia galimybę gauti papildomą reabilitaciją po traumos, įsigyti masažo paslaugas bei reikalingus vitaminus – taip užtikrinama, jog traumos pasekmės nebūtų jaučiamos.

Seesam siūlo pasirūpinti savo vaikų saugumu ir apdrausti juos „Vaikų ir studentų draudimu“, Specialiomis sąlygomis taip pat galima apdrausti sportuojančius vaikus bei studentus, užsiimančius tokiomis sporto šakomis kaip aerobika, badmintonas, bėgimo sportas, biatlonas, futbolas, krepšinis, ledo ritulys, plaukimas, rankinis, gimnastika, tenisas, tinklinis, sportiniai šokiai ir kt. Taip pat, norint apsisaugoti nuo papildomų išlaidų vaikų neapdairumo atvejais, siūlomas ir vaiko civilinės atsakomybės draudimas, galiojantis 24 valandas per parą visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų