REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Visais laikais studentai stengėsi taupyti – dažniausiai stengiasi mažiau išleisti maistui, taip lieka daugiau pinigų įvairioms pramogoms. Tačiau nors ir taupydami šių dienų studentai sako vis tiek stengiasi rinktis kokybiškus ir svarbiausia šviežius maisto produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbinti studentai Marija ir Jonas sako, kad rinkdamiesi, kur geriausia apsipirkti turi keletą kriterijų pagal kuriuos renkasi vieną ar kitą maisto prekių parduotuvę.

REKLAMA

„Mums svarbiausia, kad maisto produktai būtų švieži ir kokybiški. Be to, atsižvelgiame ir į aptarnavimą parduotuvėje, taip pat mums svarbu, kad kainos atitiktų kokybę. Todėl atsižvelgiant į šiuos kriterijus mes dažniausiai apsiperkame parduotuvių tinkle „IKI“, jis mūsų dar nėra nuvylęs“, – kriterijus įvardijo Marija ir Jonas.

Kainos ir kokybės santykis

Jaunuoliai taip pat pasakojo, kad pirkdami maisto produktus stengiasi žiūrėti ne vien į kainą, kuris gaminys pigesnis, tačiau įvertina ir tai, ar kaina atitinka kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Dažniausiai perkame pieno produktus, daržoves, vaisius, duoną. Rečiau vartojame mėsos produktus, o jei perkame – renkamės vištieną ir maltą mėsą. Taip pat itin mėgstame stabtelti prie „IKI“ kepyklėlės konditerijos gaminių, ten labai skanūs pyragai“, – pirkinių krepšelio turinį atskleidė studentai.

Prekių sąrašas – būdas taupyti

Marija ir Jonas pasakoja, kad jei yra galimybė pasirinkti prekės kilmės šalį – jie pirmenybę teikia Lietuvoje gamintiems produktams.

„Norintiems sutaupyti mes patartume visų pirma namuose susidaryti pirkinių sąrašą ir tik po to keliauti į parduotuvę. Taip pat vertėtų didesnį dėmesį skirti savaitės pasiūlymams“, – patarimus kaip sutaupyti dalino jaunuoliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sutaupo pramogoms

Sostinėje gyvenantys studentai pasakoja, kad dažniausiai stengiasi rinktis pigesnius maisto produktus.

„Nelabai didelis skirtumas perkant makaronus ir kruopas „Cento“ ženklo ar kito prekės ženklo. Dribsniai, grikiai ar ryžiai kainuoja žymiai pigiau, o valgant ar labai suprasi, tai nežinau, todėl dažniausiai juos ir perkame. Šiaip tai pakuotė paprasta, bet ją vis tiek išmeti, o sutaupytus pinigus geriau išleisti linksmybėms Vilniaus centre“, – atviravo studentai.

Taip pat jaunuoliai sakė perkantys šio prekės ženklo cukrų, prieskonius, miltus ir aliejų.

„Tiesą sakant nežinau, kuo vienas cukrus skiriasi nuo kito, nebent rudas. Tai kam pirkti tą patį daiktą brangiau. Tas pats ir su prieskoniais“, – pasakojo kaip galima sutaupyti kalbinti studentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų