REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Renkantis užkandinę, kavinę ar restoraną, nebereikia pasikliauti vien tik draugų rekomendacijomis. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai beveik metus tikrindami viešojo maitinimo įmones, jas įvertina nuo 1 iki 5 balų pagal tai kaip laikomasi higienos ir technologinių reikalavimų. Balus simbolizuoja puodeliai. Kuo jų daugiau, tuo geriau įgyvendinti reikalavimai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo praėjusių metų lapkričio mėnesio, kai startavo viešojo maitinimo įmonių vertinimo projektas, įvertinta ir balai suteikti daugiau kaip 1,5 tūkst. užkandinių, barų, picerijų, kebabinių, kavinių, restoranų visoje Lietuvoje. Vilniuje 432 viešojo maitinimo įmonės „turi puodelius“, Kaune – 347, Klaipėdoje – 184, Panevėžyje – 46.

REKLAMA

Pasak VMVT direktoriaus pavaduotojo Zenono Stanevičiaus, įmonių vertinimas ir rezultatų viešinimas skatina verslininkus pasitempti, o vartotojams suteikia galimybę greitai ir paprastai patikrinti, kaip dirbama konkrečioje užkandinėje, kavinėje ar restorane.

Norint sužinoti, kaip įvertinta mėgstama kavinė ar restoranas, tereikia užsukti į VMVT internetinį puslapį (http://vmvt.lt/lt/vertinimas/) ir paieškos sistemoje suvesti pavadinimą arba adresą. Įvedus miesto pavadinimą galima matyti visas ten įsikūrusias viešojo maitinimo įmones.

Kai įmonei skirti balai paskelbiami viešai, ne vėliau kaip per dieną gerai matomoje kavinės ar restorano vietoje turi būti priklijuojamas lipdukas, kuriame pavaizduoti puodeliai. Taigi, užsukus pietauti ar vakarieniauti, reikėtų atkreipti dėmesį, koks lipdukas užklijuotas ant durų arba prie baro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų