REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentaras Remigijus Žemaitaitis siūlo paprasčiau nutraukti terminuotas darbo sutartis su darbuotojais, kurie uždirba maždaug tūkstantį eurų iki mokesčių. Tačiau tai būtų taikoma tik tiems darbdaviams, kurie minimalią algą moka mažiau kaip dešimtadaliui darbuotojų. Tokios Darbo kodekso pataisos įregistruotos Seime.

REKLAMA
REKLAMA

 

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas sako, kad diferenciacija pagal darbo užmokestį gali neduoti norimo rezultato, o darbo kodeksas šalyje ir taip esąs pakankamai lankstus.

REKLAMA

 

„Gal tai turėtų būti susieta su tam tikromis pareigybėmis, kaip yra ir dabar, kai uždaros akcinės bendrovės darbuotojai atleidžiami daug paprasčiau. Gal kai kuriuos momentus reikėtų perkelti į biudžetinį sektorių. Kalba eitų apie vadovus, bet tuos, kurie dirba pagal darbo sutartį, diferencijuoti tikrai neverta, nes kai darbo užmokestis didėja, gali labai daug kas greitai uždirbti tokį darbo užmokestį, ir Darbo kodeksas negalios“, - sakė A. Černiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Pasak jo, didžiausia problema yra ta, kad ne visi Seimo nariai ir darbdaviai tuos įstatymus skaito.

 

„Mūsų Darbo kodeksas yra pakankamai lankstus, o nežinojimas jį verčia dar labiau liberalizuoti“, - kalbėjo A. Černiauskas.

 

Remigijus Žemaitaitis taip pat siūlo daliai darbdavių suteikti galimybę sudaryti su darbuotojais terminuotas sutartis net ir tada, kai darbas yra nuolatinis. Darbdavys ir darbuotojas galėtų suderėti dėl kitokios darbo dienos trukmės. Mažėtų ir išeitinės kompensacijos. Jeigu Seimas tokias pataisas priimtų, jos įsigaliotų nuo kitų metų liepos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų