REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

G. Nausėda: Rusija negali riboti dujų eksporto į Lietuvą

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda mano, kad Rusija tikriausiai nesiryžtų riboti dujų eksporto į Lietuvą, nes tokiu atveju nukentėtų Kaliningrado sritis:

REKLAMA
REKLAMA

„Gamtinių dujų eksporto apribojimų į Lietuvą Rusija nelabai gali taikyti dėl to, kad per Lietuvą dujos tranzitu keliauja į Kaliningrado sritį. Be to, dabar pritaikytos Europos Sąjungos sankcijos specialiai išima gamtinių dujų sektorių iš šito sankcijų rato. Matyt, kad Europos Sąjunga nenorėtų susilaukti atsakomųjų Rusijos žingsnių šitoje srityje, todėl gamtinių dujų eksporto apribojimą vertinčiau turintį mažesnę tikimybę“, - sakė G. Nausėda.

REKLAMA

„Elektros ir žalios naftos sektoriuje galima sudaryti tam tikrų kliūčių parduoti tą pačią žalią naftą gamykloje „Orlen Lietuva“, negalime atmesti galimybės elektros tiekimą iš rusiškų šaltinių sutrikdymui. Kita vertus, elektros tiekimo požiūriu, patys turime pakankamai generavimo pajėgumų“, - tęsė ekonomistas.

SGD terminalas turėtų pradėti veikti šių metų gruodį, o elektros jungtis tarp Lietuvos ir Švedijos „NordBalt“ - 2015-ųjų pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų