REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauji koziriai derybose su „Gazprom“

Žinių radijas

REKLAMA

Rusijos dujų koncernui „Gazprom“ apsisprendus parduoti dujų įmonių „Amber Grid“ ir „Lietuvos dujos“ akcijas, „Lietuvos energijos“ vadovas, bendrovės „Lietuvos dujos“ valdybos pirmininkas Dalius Misiūnas teigia, kad akcijų įsigijimas naudingas tiek strategiškai, tiek ir verslo požiūriu.

REKLAMA
REKLAMA

Žinių radijo laidoje „Verslo pozicija“ jis pabrėžė, kad Lietuva jau netrukus turės svarių argumentų derėdamasi su „Gazprom“ dėl dujų kainų. Anot pašnekovo, sutartis su Rusijos koncernu baigia galioti kitais metais ir artimiausiu metu bus pradėtos derybos dėl naujos perspektyvos.

„Rudenį mes jau turėsime terminalą (suskytintųjų gamtinių dujų terminalą Klaipėdoje – red. past.). Viena iš mūsų grupės įmonių – „Litgas“ – rūpinasi, kad būtų nupirktos suskystintosios dujos, kurios keliaus per terminalą. Taigi, mes turėsime dvi alternatyvias vietas, iš kurių galėsime gauti dujų. Viena jų – suskystintosios dujos, kita – tradicinis vamzdis. Tie du šaltiniai, o jie bus vienose rankose, leis mums efektyviau dėlioti strategiją ir gauti geresnę galutinę kainą“, – sakė D. Misiūnas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų