REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena stambiausių kreditų vadybos įmonių Europoje „Lindorff“ atidaro paslaugų centrą Vilniuje. Naujajame centre bus aptarnaujami įmonės klientai Skandinavijos ir Vakarų Europos valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

 

1898 m. Norvegijoje įkurta įmonė šiuo metu veikia 11 valstybių ir yra pirmaujanti kreditų vadybos bei susijusių paslaugų tiekėja Europoje. Įmonės specialistai teikia klientams finansines konsultacijas, pažangias kreditų administravimo ir sąskaitų bei finansų valdymo paslaugas. Lietuvoje „Lindorff“ vykdo veiklą nuo 2002 m., o šiuo metu įmonėje dirba 35 pardavimų, finansų bei teisės specialistai.

REKLAMA

 

Pasak „Lindorff“ vykdomo direktoriaus Oddgeiro Hanseno, ankstesnė įmonės patirtis Lietuvoje buvo viena iš priežasčių, nulėmusių sprendimą naujai kuriamam centrui rinktis būtent Lietuvą: „Įtakos galutiniam pasirinkimui turėjo Lietuvos geografinė padėtis, universitetų, ruošiančių reikiamus specialistus, skaičius, išvystyta IRT infrastruktūra, aktyvi VšĮ „Investuok Lietuvoje“ pagalba bei teigiamas kitų institucijų požiūris. Tačiau mūsų versle svarbiausia yra darbuotojų kompetencija ir darbo etika, skiriame labai daug dėmesio talentingų darbuotojų pritraukimui ir kvalifikacijos kėlimui. Dirbdami Lietuvoje ne kartą įsitikinome lietuvių profesionalumu, darbo kultūra, kalbų įgūdžiais ir noru tobulėti. Todėl net neabejojame, kad norint teikti aukščiausios kokybės paslaugas įvairiomis Europos kalbomis, Lietuva – geriausias pasirinkimas.“

REKLAMA
REKLAMA

 

Norėdama pritraukti aukščiausios kategorijos specialistus, įmonė kelia sau tikslą tapti patraukliausiu darbdaviu rinkoje, siūlančiu išskirtines sąlygas ir galimybes įgauti tarptautinės patirties kredito rizikos bei verslo analizės specialistams. Pavyzdžiui, savo steigiamame paslaugų centre, „Lindorff“ planuoja teikti pažangias duomenų analizės (angl. Big Data analytics) paslaugas bei diegti unikalią verslo valdymo sistemą (angl. Operational Blueprint), pagrįstą pasaulyje pirmaujančios verslo konsultacijų įmonės „McKinsey“ modeliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Pasak Ūkio ministro Evaldo Gusto, „Lindorff“ sprendimas kurti paslaugų centrą Lietuvoje – įvertinimas lietuvių kompetencijoms: „Įmonė jau turi patirties dirbant Lietuvoje, taigi sprendimas kurti centrą būtent čia rodo, kad mūsų specialistai pademonstravo nepriekaištingą kompetenciją. Neabejoju, kad turime potencialo pritraukti ir daugiau tokių investicijų, tačiau turime užtikrinti ne tik aukštos kvalifikacijos, bet ir keliomis kalbomis kalbančių darbuotojų pasiūlą.“

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, „Lindorff“ sprendimas įsikurti Lietuvoje padidins galimybes pritraukti daugiau stambių investuotojų: „Tai – naujos, gerai apmokamos darbo vietos socialinių mokslų specialistams, kurie šiuo metu kiek mažiau paklausūs darbo rinkoje. Be to, jie turės galimybę dirbti su pažangiausiomis sistemomis ir didinti savo kompetenciją stambioje tarptautinėje įmonėje, kuri garsėja verslo etikos ir socialinės atsakomybės standartais. „Lindorff“ taip pat aiškiai suvokia, kad didžiausias įmonės turtas – darbuotojai, todėl sprendimą rinktis Lietuvą nulėmė ne tik galimybė rasti aukštos kvalifikacijos darbuotojų, bet ir skandinavų kalbų žinios. Savo ruožtu „Lindorff“ skiria išskirtinį dėmesį talentų pritraukimui, jų kompetencijos kėlimui bei kalbų mokymui. Visa tai sudarys galimybes mūsų specialistams įsisavinti „Lindorff“ patirtį ir taip pritraukti dar daugiau aukštą pridėtinę vertę kuriančių investicijų.“

REKLAMA

Norvegijos ir Suomijos paskolų vadybos rinkose pirmaujanti „Lindorff“ taip pat garsėja socialinės atsakomybės projektais ir bendradarbiavimu su universitetais. Lietuvoje įmonė jau yra įsteigusi stipendiją gabiausiems ISM universiteto studentams, kasmet prisideda prie aplinkos tvarkymo akcijos „Darom“ ir kt. Ateityje bus glaudžiai bendradarbiaujama su ISM, Vilniaus universitetu, Vytauto Didžiojo universitetu, Vilniaus Gedimino technikos universitetu. Planuojama sudaryti praktinio mokymo galimybes šių universitetų studentams, taip pat steigti specialias stipendijas, kurioms bus skiriama 2 proc. įmonės veiklos Lietuvoje pajamų. „Lindorff“ padaliniai visoje Europoje taip pat vykdo ir remia aplinkosaugos, skurdo mažinimo, išsilavinimo skatinimo iniciatyvas.

REKLAMA

 

Šiais metais „Investuok Lietuvoje“ iniciatyva pradėti veiklą ar plėstis Lietuvoje nusprendė 13 užsienio investuotojų. Šie projektai sukurs daugiau nei 1400 naujų darbo vietų. Lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, numatomas sukurti naujų darbo vietų skaičius išaugo daugiau nei dvigubai.

 

Apie „Lindorff“

1898 metais Norvegijoje įkurta Lindorff Group AB yra viena iš finansinių paslaugų teikimo lyderių Europoje. Įmonė teikia informacijos, mokėjimų administravimo, sąskaitų vadybos, skolų administravimo ir pirkimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu „Lindorff“ turi apie 2750 darbuotojų 11 valstybių. 2013 m. įmonės grynosios pajamos siekė 450 mln. eurų (2012 m. – 425 mln. eurų). 50 proc. „Lindorff“ akcijų priklauso „Altor“ fondui (Altor Fund 2003 ans Altor Fund II), likusi dalis – Švedijos investicijų kompanijai „Investor AB“. Centrinė „Lindorff“ būstinė įsikūrusi Osle (Norvegija).

Lietuvoje „Lindorff“ vykdo veiklą nuo 2002 metų ir šiuo metu yra įdarbinusi 35 pardavimų, finansų ir teisės specialistus.

 

Apie „Investuok Lietuvoje“

„Investuok Lietuvoje“ yra tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra prie Ūkio ministerijos, kuri siekia didinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą, investicinį patrauklumą ir šalies žinomumą pasaulyje. Agentūra teikia informaciją ir konsultacijas užsienio bendrovėms, ieškančioms būdų optimizuoti veiklą, pasiekti naujas rinkas arba didinti užimamų rinkų dalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų