REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjeras tikina, kad Norvegijos „Statoil“ dujas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalui Klaipėdoje tieks pigiau nei vidutinė jų kaina pasaulio rinkose.

„Galiu pasakyti, kad kaina suskystintųjų dujų pasaulinėje rinkoje maždaug yra žinoma, ir aš džiaugiuosi, jog „Litgas“ susiderėjo su „Statoil“, kad Klaipėdos terminalui suskystintosios dujos būtų tiekiamos mažesne, noriu pabrėžti – mažesne, kaina, lyginant su vidutine kana pasaulinėje SGD rinkoje“, – spaudos konferencijoje antradienį teigė Algirdas Butkevičius.

Tačiau jis neatsakė, ar „Statoil“ dujų kaina bus didesnė nei šiuo metu „Gazprom“ Lietuvai parduodamų gamtinių dujų.

„Apie procentus nekalbėkim, nes tai yra investicijos, investicinė grąža, mums svarbiausia užtikrinti energetinį saugumą, ką mes būsime pasiekę šių metų pabaigoje, – diversifikuoti dujų rinką ir taip pat turėt kitą dujų tiekėją, kas mums leidžia derybose šiek tiek lengviau siekti užsibrėžtų tikslų“, – teigė premjeras.

Jis taip pat neatskleidė, ar bus siekiama dujų įsigyti laisvojoje rinkoje: „Čia yra tam tikros komercinės sąlygos, kurios nėra viešai diskutuojamos.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų