REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesistebėkite, jeigu jūsų atlyginimas netenkina. Uždarbio dydis priklauso nuo to, kiek jūs esate pajėgus sukurti pridėtinės vertės per laiko vienetą. Ir tai galioja bet kuriai įmonei.

Nesistebėkite, jeigu jūsų atlyginimas netenkina. Uždarbio dydis priklauso nuo to, kiek jūs esate pajėgus sukurti pridėtinės vertės per laiko vienetą. Ir tai galioja bet kuriai įmonei.

REKLAMA

Tuo įsitikinęs interneto sprendimų bendrovės „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas. „Login 2014“ konferencijoje jis savo pranešimo metu dalijosi mintimis apie ateities tendencijas darbo rinkoje.

„Pinigai yra reliatyvu. Jeigu jūs turite tokias savybes, kurias turi šimtai kitų žmonių nesitikėkite uždirbti labai daug“, – kalbėjo D. Bagdžiūnas. Kiekvienas žmogus turi svajonių. Vis dėlto jų yra perteklius planetoje, o žemės ištekliai riboti. „Tai reiškia, kad visada bus nepatenkintų žmonių“, – įsitikinęs „Gauminos“ direktorius.

Aštrėjanti konkurencija

Dėl didelės konkurencijos svarbu mokytis visą laiką. Nebeužtenka vieno diplomo, kuris įrodytų tavo mokslinį laipsnį.

REKLAMA
REKLAMA

„Atleidžiami darbuotojai ne dėl gyvenimo aprašyme aptinkamų trūkumų, o dėl kompetencijų trūkumo“, – apie mokymosi visą gyvenimą naudą kalbėjo D. Bagdžiūnas.

REKLAMA

Dėl to kyla didžiulė grėsmė universitetams. Pasak jo, jiems yra grėsmė išnykti. „Nustojus mokytis iš karto po universiteto baigimo yra didelė tikimybė, kad greitai pasensite darbo rinkoje“, – penktadienį progreso konferencijoje „Login 2014“ kalbėjo D. Bagdžiūnas.

Be to, pasak jo, ilgėja vidutinė žmonių gyvenimo trukmė, tai reiškia, kad žmogus per savo gyvenimą vis daugiau laiko praleidžia darbe.

„Tad konkurencija dar labiau paaštrėja“, – savo įžvalgomis dalijosi D. Bagdžiūnas.

Linkę tingėti

Bandant atsakyti į klausimą, kokiomis savybėmis turi pasižymėti žmogus, norintis išlikti konkurencingas sparčiai besikeičiančioje darbo rinkoje. „Gauminos“ direktorius išskiria keletą savybių.

REKLAMA
REKLAMA

Visų pirma, ateityje komandos bendraus ne gyvai, o virtualiai. Taigi taps svarbu skatinti darbuotojų produktyvumą virtualiu būdu.

„Žmonės yra gimę tingėti. Laimės tas vadovas, kuris sugebės virtualiu būdu skatinti komandą“, – įsitikinęs D. Bagdžiūnas.

Globalėjančiame pasaulyje nemažiau svarbus tampa ir tarpkultūrinis projektų valdymas. Ir iššūkiai kyla ne tik dėl tarpkultūrinių skirtumų.

„Tai gebėjimas bendrauti su skirtingo amžiaus žmonėmis, išsilavinimo lygiais ar darbo stiliais“, – aiškino „Gauminos“ direktorius. Tačiau, pasak jo, tokių tarpkultūrinių projektų nevertėtų vengti.

„Kuo didesnė žmonių įvairovė, tuo geresni jūsų rezultatai“, – įsitikinęs D. Bagdžiūnas.

Patys profesionaliausi vadovai, pasak D. Bagdžiūno, pasižymi ir gebėjimu sukurti naują procesą pagal reikalaujamą rezultatą.

„Kartais senais būdais tiesiog negalime išspręsti problemų“, – konferencijoje kalbėjo D. Bagdžiūnas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų