REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras gelbės antstolių įvaizdį

Teisingumo ministro Juozas Bernatonio nuomone, sunku įsivaizduoti, kad visuomenėje antstolių įvaizdis būtų teigiamas, tačiau situacija, pasak jo, turi keistis. „Aš norėčiau akcentuoti tai, kad antstolių darbas yra pakankamai nedėkingas, jiems yra deleguota valstybės funkcija – pagal teismų nurodymus išieškoti žmonių skolas“, - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

„Išieškoti jas reikia iš tų žmonių, kurie piktybiškai vengia skolas mokėti arba negali jų grąžinti dėl savo socialinės padėties. Todėl tikėtis, kad antstoliai bus labai mylimi visuomenės narių, mes kol kas negalime. Tačiau toks kariavimas su antstoliais, koks buvo iš ministerijos darbuotojų (pusės, - red.), kai aš atėjau dirbti, irgi nieko gero neduoda“, - „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ sakė J. Bernatonis.

REKLAMA

Ministro tikinimu, ministerijos ir antstolių santykiai pasikeitė į gerąją pusę.

„Aš labai džiaugiuosi, kad su Antstolių rūmais mes suradome bendrą kalbą, džiaugiuosi, kad jie gerai suprato mano norą, kad keistųsi antstolių įvaizdis, kuris priklauso nuo daugelio dalykų. Galima, žinote, skolas išieškoti su šypsena, kultūringai ir tuomet ne taip skauda“, - antradienį sakė teisingumo ministras.

Pasak jo, antstolių įvaizdį lemia bendros kultūros ir antstolių bei jų padėjėjų kvalifikacijos dalykai. Taip pat ministras pabrėžė, kad antstoliai sutiko su jo siūlymu dėl smulkių skolų išieškojimo: pagal įstatymą ministras tik susitaręs su Antstolių rūmais gali keisti išlaidų dydį, kas ir buvo padaryta, kad jos, išieškant smulkias skolas, neviršytų pačios skolos sumos.

Teisingumo ministras sakė, kad šiuo metu yra tobulinamas ir Antstolių įstatymas.

„Esu įsitikinęs, kad taikos metu karas nieko neduoda. Reikia rasti kompromisus. Reikia įtikinti argumentais, kad turi keistis įvaizdis, jis turi gerėti. Tai veikia“, - sakė J. Bernatonis.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų