REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Emigrantai, keičiantys gyvenamąją vietą, susiduria su gausybe iššūkių. Tai ne tik kultūriniai skirtumai, adaptacija prie naujos aplinkos, bet ir naujo darbo susiradimas, rašo BBC.

Emigrantai, keičiantys gyvenamąją vietą, susiduria su gausybe iššūkių. Tai ne tik kultūriniai skirtumai, adaptacija prie naujos aplinkos, bet ir naujo darbo susiradimas, rašo BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daryti karjerą už jūrų marių tikrai jaudinanti patirtis, tačiau yra didelė tikimybė daryti nemažai klaidų, vien dėl nesusipažinimo su tos šalies kultūra ir ypatumais.

REKLAMA

Skiriasi net tokios smulkenos, kaip reikalavimai kokybiškam gyvenimo aprašymui. Britų naujienų portalui vienas karjeros valdymo specialistas pasakoja, kad, pavyzdžiui, Australijos darbdaviai nori apie potencialų darbuotoją žinoti kuo daugiau. Jeigu visai darbo patirčiai ir pasiekimams aprašyti reikėtų 15 psl. – tebūnie.

Be to, pastebima, kad ir darbo pokalbis Australijoje trunka daug ilgiau nei įprastai. Jis gali turėti net penkis ar šešis etapus. Ir tai tik keletas pavyzdžių, susijusių su viena valstybe. BBC dalijasi patarimais kaip lengviau pradėti karjerą svetur.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėkite, kaip elgiasi vietiniai

„Tam, kad geriau suprastumėte, kaip reikėtų elgtis, koncentruokitės ne į darbdavių reikalavimus, o į vietinių žmonių, kurie taip pat ieško darbo, elgesį“, – BBC pasakojo karjeros specialistė Barbara West. 

Taip pat rekomenduojama su kuo nors susipažinti, kad vietiniai galėtų papasakoti ne tik atitinkamos šalies ypatumus, tačiau netgi galėtų jus rekomenduoti potencialiam darbdaviui.

Išvažiuokite į kelionę

Čia turima omenyje ne į poilsinę kelionę po šalį. Susitikite su verslo atstovais ar kitais asmenimis, kurių veikla susijusi su jūsų. Tie susitikimai tikrai neturi būti traktuojami kaip darbo pokalbiai. BBC įsitikinęs, kad verslo ar viešojo sektoriaus atstovai noriai sutiks su jumis susitikt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip jūs ne tik užmegsite naujų kontaktų, tačiau ir geriau suprasite darbo specifiką pasirinktoje šalyje.

„Viena didžiausių klaidų, kurias daro emigrantai yra ta, kad jie mano, jog visa darbinė aplinka yra tokia pat kaip jų gimtojoje šalyje“, – toliau kalbėjo B. West.

Tokiu būdu keliaudami, jūs geriau perprasite ir pačią aplinką, geriau žinosite, kokie reikalavimai yra keliami. Specialistės teigimu, pilnai adaptacijai reikėtų vidutiniškai šešių mėnesių.

„Dažnai emigrantai grįžta neištvėrę adaptacinio laikotarpio“, – BBC priduria B. West.

Derinkite darbą ir laisvalaikį

Vienas iš svarbiausių aspektų, bandant geriau priprasti prie naujos aplinkos, yra bendravimas su žmonėmis ne tik darbo reikalais. Tam, kad būtų lengviau, keičiant gyvenamąją aplinką rekomenduojama susirasti ir žmonių, su kuriais būtų galima bendrauti ne tik darbiniais klausimais.

REKLAMA

Natūraliai kyla klausimas – kaip jų rasti? Tam yra socialiniai tinklai, bei draugų draugai.

Žinokite savo tikslą

Nesvarbu, kur jūs darote savo karjerą – gimtojoje šalyje ar ne, tačiau žinoti, ko tiksliai siekiate yra be galo svarbu.

„Bendraukite, ieškokite ir tyrinėkite naująją aplinką. Darykite viską, kad jūsų tikslai būtų įgyvendinti“, – skaitytojus ragina ir drąsina B. West.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų