REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos bankui nusprendus atšaukti „Vilniaus taupomosios kasos“ licenciją, 62 kredito unijos, priklausančios Lietuvos centrinės kredito unijos (LCKU) sistemai, toliau dirba ir dirbs įprastine tvarka, teikdamos finansines paslaugas ir vykdydamos sutartinius įsipareigojimus savo nariams bei klientams.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekviena kredito unija yra atskiras juridinis vienetas, vykdantis savarankišką veiklą. Todėl „Vilniaus taupomosios kasos“ licencijos atėmimas neturi įtakos 62 kredito unijų finansinei ir ekonominei būklei, o šių unijų nariai ir klientai gali būti ramūs. Taip pat primename, kad visos kredito unijų narių lėšos iki 100 tūkst. eurų yra apdraustos VĮ „Indėlių ir investicijų draudimo fondas“, – teigė LCKU valdybos pirmininkas Fortunatas Dirginčius.

REKLAMA

LCKU valdybos pirmininko teigimu, nė viena LCKU sistemai priklausanti kredito unija per visą savo veiklos istoriją nėra patyrusi tokių finansinių problemų, kokios susikaupė „Vilniaus taupomojoje kasoje“.

„Ši kredito unija neįgyvendino LCKU parengto rizikos valdymo priemonių plano, nevykdė Lietuvos banko skirtų nurodymų. Be to, „Vilniaus taupomosios kasos“ finansinę veiklą vertinę LCKU analitikai atkreipė dėmesį į kai kuriuos ankstesnės vadovybės atliktus įtartinos rizikos sandorius. Šiandien iš Lietuvos banko pranešimo paaiškėjo, kad su šia unija susijusią galimai nusikalstamą veiką tiria ir teisėsaugos institucijos“, – sakė F. Dirginčius.

REKLAMA
REKLAMA

2013 m. spalį, kai „Vilniaus taupomoji kasa“ susilaukė eilinių Lietuvos banko sankcijų, LCKU nusprendė į „Vilniaus taupomosios kasos“ valdybą ir stebėtojų tarybą deleguoti LCKU specialistus, kurie turėjo ištirti kredito unijos būklę ir pasiūlyti sprendimų dėl finansinės situacijos stabilizavimo.

LCKU deleguotų asmenų vadovaujama finansų analitikų grupė, atlikusi kredito unijos finansinės veiklos įvertinimą, konstatavo, kad „Vilniaus taupomoji kasa“ dėl neatsakingai valdytos rizikos nebegali išspręsti susikaupusių finansinių problemų. LCKU analitikai priėjo išvados, kad šios kredito unijos finansinės problemos gali būti susijusios su ankstesnės vadovybės sprendimais išduotomis įtartinos rizikos paskolomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų