REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininko Vidmanto Kučinsko valdoma įmonių grupė „Arvi ir Ko“ pernai gerino savo rezultatus, o šiemet planuoja produktus eksportuoti į tolimąsias rinkas. V.Kučinskas sako, kad grupės apyvarta ir pelnas pernai augo kelis kartus.

Verslininko Vidmanto Kučinsko valdoma įmonių grupė „Arvi ir Ko“ pernai gerino savo rezultatus, o šiemet planuoja produktus eksportuoti į tolimąsias rinkas. V.Kučinskas sako, kad grupės apyvarta ir pelnas pernai augo kelis kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai dirbome tris kartus geriau negu 2012 metais, aš taip galvoju. Dabar tiksliai negaliu pasakyti, bet dvigubai tai tikrai geriau, bet man atrodo, kad trigubai. Ir apyvartos išaugo, ir pelnai išaugo. Čia buvo laikas, kuris davė šiems metams dar geresnį pasiruošimą, susikoncentravimą. Teko ir persiorientuoti kai kur, ir naujas rinkas pasižiūrėti. Iš tikro pradėjome daug efektyviau dirbti“, - BNS sakė „Arvi ir Ko“ vadovas.

REKLAMA

Anot jo, šiemet grupė savo veiklą koncentruos vietos rinkoje, taip pat plės prekybą Afrikoje, Centrinės Azijos valstybėse bei Vietname.

„Daugiau vis tiek koncentruojamės vietinėse rinkose, bet atradome ir tolimąsias rinkas, kaip Afrika, Tadžikistanas, Kazachstanas, Uzbekistanas, Vietnamas ir taip toliau“, - sakė V.Kučinskas.

Jo teigimu, šioms rinkoms grupė pasiūlys gyvūninės kilmės atliekų utilizavimo, kalakutienos produktus bei trąšas.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas pasiekiama konteineriais, išnaudojame visas logistines sistemas ir matome, kad tikrai galime daug plačiau ir efektyviau dirbti. Jau praeitais metais pradėjome (plėsti prekybą - BNS) ir efektyviai dirbome, taip kad šiais metais dar labiau koncentruosime tam tikrus produktus į tam tikras tikslines ir pelningiausias rinkas“, - komentavo V.Kučinskas.

Praėjusių metų gruodį V.Kučinskas BNS teigė, kad su Ganos ūkininkais tarėsi dėl didesnių pardavimų. Anot jo, prekybą planuojama didinti ir Nigerijoje bei Siera Leonėje. Per metus Afrikoje grupė parduoda apie 20-25 tūkst. tonų pašarų ir pasiekia maždaug 8 mln. eurų (27,6 mln. litų) apyvartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalio pabaigoje skelbta, kad „Arvi“ į kalakutų kompleksą Chersono srityje Ukrainoje ketina investuoti 20 mln. eurų (68,056 mln. litų).

Įmonių grupės grynasis konsoliduotas pelnas 2012 metais siekė 1,416 mln. litų (2011-aisiais patyrė 3,199 mln. litų nuostolių), jos pardavimo pajamos per metus išaugo 24,5 proc. iki 622,758 mln. litų (500,378 mln. litų). nurodoma Registrų centrui pateiktoje „Arvi ir Ko“ veiklos ataskaitoje .

Grupės pardavimo pajamos Lietuvoje per metus išaugo 25,2 proc. iki 354,226 mln. litų, užsienyje - 23,4 proc. iki 268,531 mln. litų.

REKLAMA

Didžiausią dalį pajamų grupė 2012 metais gavo iš trąšų verslo, kur apyvarta per metus išaugo 33 proc. iki 391,03 mln. litų. Iš cukraus gamybos grupės pajamos padidėjo 11 proc. iki 124,682 mln. litų.

2012 metų pabaigoje įmonių grupėje dirbo 934 darbuotojai (2011-ųjų pabaigoje - 1090).

Praėjusių metų birželio pabaigoje 66,67 proc. „Arvi ir Ko“ akcijų valdo V.Kučinskas, 16,67 proc. - Ramūnas Malinauskas, 10,41 proc. - Rima Urbaitienė, po 3,12 proc. - Martynas Urbaitis ir Šarūnė Liutkevičienė.

Grupė vienija 22 trąšų, pašarų ir cukraus gamybos, mėsos perdirbimo, gyvūninės kilmės atliekų utilizavimo ir krovinių ekspedijavimo įmones Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Rumunijoje, Ukrainoje ir Kroatijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų