REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje kasmet klausiame verslo bendruomenės, ko ji tikisi kitąmet. Praėjusius metus įvertinę pozityviai, dauguma verslininkų nori šiame kelyje išlikti ir 2014-aisiais.

Metų sandūroje kasmet klausiame verslo bendruomenės, ko ji tikisi kitąmet. Praėjusius metus įvertinę pozityviai, dauguma verslininkų nori šiame kelyje išlikti ir 2014-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Algimantas Variakojis, Verslo angelų fondo partneris

Mūsų verslo angelų fondas per pastaruosius 3 mėnesius investavo tiek, kiek per prieš tai buvusius 6, taigi tikrai jaučiame atsigavimą. Kitais metais susidursime su iššūkiu suvaldyti šiuos projektus. Daugėja įmonių, kurios suvokia, kad pinigų galima prisitraukti ne tik iš bankų, bet ir iš rizikos kapitalo, verslo fondų ir investuotojų. Visi kalba apie vertybinių popierių biržą, kuri nefunkcionuoja, bet yra labai daug pinigų, kurių nėra kur dėti. Įmonės kalba, kad joms reikia finansavimo, bet nežino, iš kur jį gauti. Labai tikiuosi, kad atsiras aktyvių žmonių, maklerių, kurie tai padarys. Aš ir pats prisidėsiu prie to, kad tarpininkavimas tarp investuotojų ir įmonių įvyktų.

REKLAMA

Kitais metais, manau, reikia būti drąsesniems, greitesniems, inertiškesniems, įsivelti į mūšį ir keliauti į priekį. Aš tikrai matau, kad jau 20 metų kalbama, jog laimi ne didžiausi, o greičiausi. Atsiranda pasiteisinimų „aš neateinu į rinką, nes čia jau yra stambių žaidėjų“. Didieji dejuoja, kad yra smulkių, įžūlių, kurie dempinguoja kainas, ir šie negali gyventi. Vieni sako, kad nepirks įrangos, nes yra kiti, kurie turi ją, tad negali su jais konkuruoti. Ir yra vadinamieji seniai, kurie turi įrangą ir sako, kad ateina jauni, turintys naujesnę įrangą, užkertančią kelią konkuruoti. Aš siūlau nustoti verkti ir pradėt ką nors daryti nesidairant į šonus.

REKLAMA
REKLAMA

Kita vertus, norisi, kad žiniasklaida mažiau rašytų apie kriminalus ir daugiau rašytų apie verslą, investicijas, pasiekimus ir drąsius žmones. Nesame vien savižudžių šalis, esame gana „kieti“, užsieniečiai mus vertina ir bijo mūsų. Nereikia galvoti, kad tik užsienio investuotojai ir verslininkai yra patys geriausi, turtingiausi. Susiduriu su tokia verslo bendruomene, kur labai vertinamas žodis „garbė“.

Rolandas Viršilas, „Švyturio-Utenos alaus“ generalinis direktorius

Noriu palinkėti, kad 2014-aisiais visi sprendimai, kuriuos priims mūsų politikai, būtų subrandinti ir pakankamai išlaikyti, o valdžios ir verslo veiksmai derėtų kaip kokybiškas alus ir geras maistas. Linkiu, kad kitais metais ekonomikoje pradėtume vadovautis paprastu alaus kokybės principu: geriausias yra tas alus, kuris gaminamas arčiausiai vartotojo. Visi turėtumėme darbo, mus lydėtų sėkmė, jei prekes ir paslaugas pirktume iš Lietuvos gamintojų. Manau, kad toks mūsų elgesys padėtų Lietuvai 2014 metais įsitvirtinti sėkmingai augančių ir verslui palankias sąlygas užtikrinančių valstybių gretose. O visiems „Švyturio-Utenos alaus“ klientams ir darbuotojams linkiu smagiai ir išradingai pasitikti jubiliejinius – 230-uosius mūsų veiklos metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antanas Guoga, verslininkas, „TonyBet“ įkūrėjas

Visai verslo bendruomenei norėčiau palinkėti 2014 metais nežiūrėti į save, žiūrėti, kiek mes galime sukurti naujų darbo vietų Lietuvoje. Ir mes patys tikimės sukurti bent 10 tūkst. darbo vietų. Tai būtų didžiulis pasiekimas. To turi siekti visi, kad mūsų tauta būtų stipri. Mes galime padėti žmonėms, kad būtų daugiau gerai apmokamų darbo vietų. Svarbiausia – gyventi, dirbti, išlaikyti žmones Lietuvoje ir sugrąžinti į gimtinę išvykusiuosius.

Gintautas Pangonis, „Grigiškių“ generalinis direktorius

Tikimės, kad mūsų sektorius kitais metais, kaip ir šiemet, augs. Matome, kad mūsų pardavimo mastas didės, to ir siekiame. Bendrai kalbant – tikimės augimo. Manau, kad ypatingai verslo aplinka kitais metais nesikeis. Verslo bendruomenei kitais metais norėčiau palinkėti daugiau optimizmo ir manyti, kad viskas kitais metais turėtų būti gerai. Svarbiausia – daugiau optimizmo.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų