REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Air Lituanica“ pateikė milijoninį ieškinį prieš „Estonian Air“ (papildyta 15.50)

„Estonian Air“ vadovas: „Air Lituanica“ mums skolinga dar daugiau

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ inicijavo arbitražo procesą prieš kompaniją „Estonian Air“, pateikdama pranešimą Švedijos karalystės Stokholmo prekybos rūmų arbitražo institutui (angl. SCC arbitration). „Air Lituanica“ ieškinio suma viršija 7,4 mln. litų.

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ inicijavo arbitražo procesą prieš kompaniją „Estonian Air“, pateikdama pranešimą Švedijos karalystės Stokholmo prekybos rūmų arbitražo institutui (angl. SCC arbitration). „Air Lituanica“ ieškinio suma viršija 7,4 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybęs įsteigta oro linijų bendrovė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad Estijos oro vežėjas skolingas už jau pervežtus keleivius. "Praėjusią savaitę „Estonian Air“ vienašališkai nutraukus komercinio bendradarbiavimo sutartis, pastarieji liko „Air Lituanica“ skolingi 6,2 mln. litų surinktų pajamų už „Air Lituanica“ jau praskraidintus keleivius ir sumokėtus depozitus", - rašoma pranešime.

REKLAMA

Iškart po sutarties nutraukimo buvo priskaičiuota 5,7 mln. litų skola, tačiau dabar ji yra patikslinta.

Taip pat „Air Lituanica“ prašo priteisti nuostolius, patirtus dėl neteisėto vienašališko sutarčių su „Air Lituanica“ nutraukimo. Preliminariais skaičiavimais, „Air Lituanica“ papildomai patirtų nuostolių suma sudaro 1,2 mln. litų. Bendra papildomų nuostolių suma dar bus tikslinama.

„Air Lituanica“ pateiktas ieškinys dėl 7,4 mln. litų bus nagrinėjamas pagal Tarptautinio Stokholmo arbitražo instituto taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas kreiptis į Stokholmo arbitražą buvo priimtas po to, kad „Estonian Air“ negrąžino susikaupusios skolos kompanijai „Air Lituanica“ iškart po sutarties nutraukimo, kaip tai numatė sutarties sąlygos.

Jano Palmério, „Estonian Air“ vadovo, komentaras:

Bendrovė „Air Lituanica” teikia neteisingą ir dalinę informaciją, sakydama, kad bendrovė „Estonian Air“ turi dar neįvykdytų įsipareigojimų bendrovei „Air Lituanica“.

Kaip mes paaiškinome tuo metu, kai buvo nutraukiamos Skrydžių paslaugų sutartis ir Komercinių paslaugų sutartis su bendrove „Air Lituancia“, iš abiejų pusių buvo dideli įsipareigojimai. Bendrovė „Air Lituanica“ turėjo sumokėti bendrovei „Estonian Air“ už skrydžių paslaugas ir už mūsų komercinių sistemų naudojimą. Savo ruožtu, bendrovė „Estonian Air“ turėjo mokėti bendrovei „Air Lituanica“ už pajamas iš skraidintų keleivių. Tačiau, pagal susitarimą, tai turėjo būti padaryta po vadinamojo buferinio laikotarpio, kad galima būtų užtikrinti, kad bendrovė „Estonian Air“ gautų pinigus, prieš juos išmokėdama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Air Lituanica“ atsisakė mokėti už skrydžių paslaugas gruodžio mėnesį – tas apmokėjimas turėjo būti atliktas iki lapkričio 25 d. Kaip skrydžių operatorius, mes turime pareigą skraidinti keleivius, kurie įsigijo bilietus iš bendrovės „Estonian Air“. Todėl, kadangi „Air Lituanica“ neįvykdė savo įsipareigojimų mums, mes nutraukėme savo sutarti. Ta suma, kurią nurodo bendrovė „Air Lituanica“, atitinka sumą, susijusią su bilietais, parduotais į bendrovės „Estonian Air“ skrydžiius į Amsterdamą ir Berlyną, per „Estonian Air“. Kadangi mes turime pareigą keleiviams juos transportuoti, mes naudojame pinigus, kuriuos sumoka keleiviai, kad juos skraidintume.

REKLAMA

Bendrovės „Estonian Air“ vienintelis ketinimas dabar, ir visada buvo, gauti teisingą apmokėjimą už paslaugas, kurias mus teikėme ir vis dar teikiame. Tačiau bendrovė „Air Lituanica“ per visą mūsų bendradarbiavimo laikotarpį vėlavo atlikti apmokėjimus ir iki šiol mums yra skolinga ženklias pinigų sumas. Būtent dėl šios priežasties mes pasiliekame dalį pajamų iš bilietų, į kurias mes turime teisę pagal mūsų susitarimus ir pagal įstatymus.

Be to, kadangi mes buvome priversti anksčiau laiko nutraukti šiuos santykius, mes reikalausime didelių nuostolių priteisimo iš bendrovės „Air Lituanica“. Šios pretenzijos, kartu su sumomis, kurias mums yra skolinga bendrovė „Air Lituanica“, smarkiai viršys sumas, kurias laikome mes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų