REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seniai svajojate aplankyti kurį Europos didmiestį, o gal pakliūti į kalėdinę pasaką? Artėja nuostabus laikas, kuomet visi Europos miestai pasipuoš didžiausioms metų šventėms, kur apsilankyti, kur ieškoti įdomių dovanų savo artimiesiems sužinosite čia, rašo kelionių tinklalapis makalius.lt.

Pagrindinės kalėdinės mugės paprastai prasideda lapkričio pabaigoje ir tęsiasi iki gruodžio pabaigos. Keliaukime į Paryžių, Brėmeną, Hamburgą, Londoną.

Paryžius. Šis miestas neatsitiktinai tapo ne vieno menininko mūza. Paryžiaus žiema nelabai šalta, tad sniego tikėtis neverta, net gruodžio pradžioje vaikščiosite be pirštinių ir tikėtina, gersite karštus gėrimus, sėdėdami lauko kavinėse. Būtinai išeikite pasivaikščioti vakare, kuomet visas pagrindines ir nepagrindines gatves apšvies šventinės lemputės. Kalėdinėje Paryžiaus mugėje, kaip ir Hamburge ar Brėmene, rasite daug gardėsių, įvairių vienodų saldainių ir net to paties karšto vyno, tačiau, Paryžius nebūtų Paryžius. Paėję tolėliau nuo plastikinio apžvalgos rato, karuselių, prisidūkę Eifelio bokšte įrengtoje čiuožykloje, apsidairykite. Mugėje arba tiesiog skersgatviuose savo kūrinius siūlo įvairūs menininkai, kurie ne tik meistriškai paverčia popieriaus lapą gražiausiu kada matytų atviruku, bet ir siūlo įsigyti įvairių miniatiūrų, rankų darbo kūrinių. Prancūzijos sostinėje tiesiog ore galima užuosti elegancija dvelkiančią Kalėdų dvasią.

Brėmenas. Į Brėmeną vykti patariu visiems, kurie labai nori pasijausti it vaikystėje. Vos įžengę į senamiestį, pakliūsite į jaukų, siaurų, švarių ir itin tvarkingų, mažų pasakiškų langiukų senamiestį, kur kasmet suguži saldumynų, senių šalčių, smagių karuselių ir geros nuotaikos skleidėjai. Jei pasiseks, koks geras žmogus pagros armonika. Šio instrumento garsai itin tinka prie Brėmeno atmosferos. Brėmeno mugėje itin daug medinių žaislų, įvairių rankdarbių, karoliukų, dirbinių iš vilnos. Būtinai paragaukite imbierinių sausainių, kepintų riešutų ir bratwurst dešrelių. Nenusivilsite! Kalėdinėje Brėmeno mugėje gausu ne tik įvairiausių smulkmenų, bet ir maisto. Beje, pasivaikščiokite upės pakrante, kur vyksta įvairūs vaidinimai, gausu odos dirbinių prekeivių. Spūdžių užteks visai šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

Apsilankykite Hamburge, tradicinėje DOM mugėje. Organizuojama tris kartus per metus – pavasarį, vasarą ir žiemą. Kiekvieną kartą mugė tęsiasi beveik mėnesį, kasmet pritraukdama kelis milijonus lankytojų.

REKLAMA

DOM mugė yra vienintelis tokio masto renginys šiaurinėje Vokietijoje. Šventinės mugės metu lankytojai kviečiami pasivaikščioti beveik trijų kilometrų ilgio taku, kur siūloma įsigyti įvairiausių kalėdinių dovanų, suvenyrų, paragauti vietinio maisto, atsigerti čia pat šildomo vyno. Kol vieni dairysis dovanų, kiti galės smagiai leisti laiką atrakcionuose, o svarbiausia tai, kad viskas alsuos žiemos švenčių nuotaika. Hamburgas puikiai tiks tiems, kurie nori platesnio pasirinkimo, daugiau pramogų ir nenori vykti į Brėmeną ar kitą mažesnį Vokietijos miestą.

REKLAMA
REKLAMA

Londonas. Jau nuo lapkričio Londone pamatysite ne tik žymiuosius lankytinus objektus, bet ir lemputėmis, įvairiausiomis dekoracijomis išpuoštas gatves bei Hyde parką. Kiekvienais metais Hyde parko žiemos stebuklų šalis pritraukia daugiau nei milijoną lankytojų iš viso pasaulio. Organizatoriai didžiuojasi, jog sugeba kaskart pasiūlyti lankytojams naujų pramogų. Šiais metais vaikai ir visi tikintys stebuklais tradiciškai susitiks su nuoširdžiai besišypsančiu Šv. Kalėdų seniu, galės čiuožti ant didžiausio neuždaro ledo, suptis karuselėse, stebėti įvairius pasirodymus. Žiemos stebuklų šalies lankytojai turės galimybę ne tik linksmintis, bet ir apsipirkti kalėdiniame vokiškame turguje bei stebėti žiemai pasipuošusį Londoną nuo apžvalgos rato. Įėjimas į parką nemokamas.

Kokios Šv. Kalėdos be skanumynų. Pramogautojus prekeiviai pakvies pasilepinti skrudintais riešutais, imbieriniais sausainiais, blynais, šokoladu, kepsniais, vokiškomis bratwurst dešrelėmis ir kitais su šventėmis siejamais valgiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų