REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Sąjungos (ES) prekybos ministrai Užsienio reikalų tarybos posėdyje Liuksemburge penktadienį pasmerkė Rusijos diskriminacines prekybos priemones, taikomas Lietuvai.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrai pabrėžė būtinybę ginti ES eksportuotojų interesus ir siekti greito šių apribojimų panaikinimo, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA

Prekybos ministrai pabrėžė ir laisvosios prekybos sutarčių su Ukraina, Gruzija ir Moldova pasirašymo arba parafavimo artėjančiame Vilniaus Rytų partnerystės aukščiausiojo lygio susitikime svarbą.

Jie taip pat pareiškė didelį susirūpinimą dėl Rusijos politinio ir ekonominio spaudimo Ukrainai, Moldovai ir Gruzijai ir pritarė dėl galimų preferencinių ES prekybos priemonių, skirtų Rytų partnerėms paremti.

Be to, anot pranešimo, Užsienio reikalų taryba, skirta prekybos klausimams aptarti, Europos Komisijai suteikė įgaliojimus derėtis dėl dvišalės ES ir Kinijos investicijų sutarties, kuri būtų pirmoji ES savarankiška investicijų sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

"ES ir Kinijos investicijų sutartis būtų svarbus žingsnis į priekį plėtojant mūsų ekonominius santykius su Kinija ir užtikrintų aukštesnį investicijų apsaugos lygį bei pagerintų ES investuotojų prieigą prie Kinijos rinkos", – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Lietuvos ir Europos Komisijos pareigūnai sako manantys, kad Rusija prekybos ribojimus Lietuvai įvedė dėl politinių priežasčių. Pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva šių metų antrąjį pusmetį aktyviai remia Rytų partnerystės programą, kuria siekiama glaudesnių ES ryšių su posovietinėmis šalimis.

Rusija savo įtaką posovietinėje erdvėje siekia išplėsti stiprindama Muitų sąjungą, kuriai dabar taip pat priklauso Kazachstanas ir Baltarusija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų