REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2005 m. Lietuvoje renovuoti 496 namai. Nuo šių metų pradžios jau pasiekėme, kad renovacijai pasiryžo daugiau nei 500 daugiabučių gyventojų. Viršijome 9 metų pasiekimus. Tokią informaciją spalio 18 d. spaudos konferencijoje pateikė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuojant senojo ir naujojo renovacijos modelių rezultatus, renovacijai pritarė 555 daugiabučių gyventojai. „Pinigų renovacijos programoje yra. Gal vienas kitas atvejis ir atkris, bet praktiškai visi projektai finansavimą gaus ir kitąmet gyventojai jau gyvens šiltuose, efektyviuose namuose. Ir svarbiausia su storesnėmis piniginėmis“, – teigė V. Mazuronis.

REKLAMA

Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė pasidžiaugė, kad metų pradžioje manyta, kad po renovacijos projektų parengimo ir apsvarstymo tarp gyventojų gali atkristi 20–30 proc. projektų, bet skaičiai rodo, kad tik apie 10 proc. gyventojų susirinkimų renovacijai nepritariama.

Aplinkos ministras viešai pažadėjo, kad šiemet renovacijai bus paruošta dar apie 100 daugiabučių. Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) primena, kad gyventojams iškilus klausimų dėl renovacijos, susidūrus su blogai atliekamais darbais ar kitais klausimais visuomet galima skambinti „Karštąją liniją“ nemokamu telefonu 8 800 20012.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelias savaites viešojoje erdvėje pasirodė informacija, kad renovacijos procese yra neatsakytas skolų išieškojimo klausimas. Įvertinus gautus administratorių pasiūlymus ir pastabas buvo rastas būdas kaip efektyviai spręsti skolų išieškojimą: išieškojimą galima būtų pavesti partneriams, dirbantiems skolų išieškojimo srityje (antstoliams). Tokį sprendimą turėtų priimti renovacijos administratorius. Pagal įstatymus, visi skolų išieškojimo kaštai tenka skolininkui (gyventojui), o ne tarpininkui (administratoriui). BETA direktorius Valius Serbenta nuramino, kad įstatymai neleidžia iš gyventojo atimti būsto, jei tai vienintelis jo būstas. Jei išieškoti skolos yra neįmanoma, egzistuoja procesai, kurie leidžia skolas pripažinti beviltiškomis ir jas nurašyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų