REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kavinių tinklas „Coffee Inn“, į Lietuvą atnešęs „kavos išsinešti“ kultūrą, žengia dar vieną žingsnį – pristato naują koncepciją – espresso ir juodos kavos barą „Coffee Inn Lab“. Šią savaitę Vilniuje (Gedimino pr. 9) lankytojams duris atvėrusiame bare ruošiamos ne tik espresso, pieniškos bei juodos kavos iš įvairių rūšinių kavos pupelių, bet kuriami naujų kavų receptai, kurių sėkmingiausi bus įdiegti visame „Coffee Inn“ tinkle.

Kavinių tinklas „Coffee Inn“, į Lietuvą atnešęs „kavos išsinešti“ kultūrą, žengia dar vieną žingsnį – pristato naują koncepciją – espresso ir juodos kavos barą „Coffee Inn Lab“. Šią savaitę Vilniuje (Gedimino pr. 9) lankytojams duris atvėrusiame bare ruošiamos ne tik espresso, pieniškos bei juodos kavos iš įvairių rūšinių kavos pupelių, bet kuriami naujų kavų receptai, kurių sėkmingiausi bus įdiegti visame „Coffee Inn“ tinkle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Išsinešamos kavos sektoriuje esame pionieriai, mums pavyko šiek tiek pakeisti žmonių elgseną, nepaisant to, kad kai pradėjome kurti ‚Coffe inn“ kiti verslininkai mums ir sakė, kad žlugsime, mums nepavyks, bet mums pavyko. Per tuos 6-7 metus kavos kultūra Lietuvoje, kavos vartojimas labai išaugo, todėl dabar galime pristatyti visai naują koncepciją ir teigti, kad „Coffee inn Lab“ bus vieta, kurioje vyks kavos atradimai ir nuotykiai“, - teigia N. Kiuberis, tinklo bendraturtis.

REKLAMA

Į naująjį „Coffee Inn Lab“ užsukę lankytojai šalia įprasto espresso aparato, gali išvysti ir Lietuvoje dar neįprastą vaizdą – juoda kava bare verdama alchemijos laboratorijos įrangą primenančiose kolbose ir cilindruose. Nors tokiu būdu paruošti kavą užtrunka ilgiau, tačiau būtent taip kava „atskleidžia“ visai kitas tiek skonio, tiek aromato savybes.

Idėja atidaryti atvirą visuomenei juodos kavos eksperimentų laboratoriją „Coffee Inn“ puoselėjo jau seniai. „Populiarinant kokybišką kavą visuomet reikia papildomų žingsnių. Reikia specialios, dedikuotos vietos, kur galėtumėme evoliucionuoti, eiti į naujus horizontus. Kasdien apie kavą sužinome vis ką nors naujo. Kava – nesibaigiantis nuotykis. Gyvename tame jau aštunti metai ir vis dar atrandame ką nors naujo, todėl norime ir kitus įtraukti į šiuos atradimus. „Coffee Inn Lab“ galime pavadinti kavos inovacijų ir atradimu epicentru“, - sako Nidas Kiuberis, tinklo bendraturtis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau N. Kiuberis pabrėžia, kad „Coffee Inn Lab“ yra tik vienas žingsnių, prisidėsiančių prie viso kavinių tinklo evoliucionavimo. Kitas – tik vietinio skrudinimo kavos pupelės.

Jau kuris laikas „Coffee Inn“ Senojoje Varėnoje patys skrudina savo parduodamą kavą ir džiaugiasi, kad lietuviai kokybe nenusileidžia geriausiems pasaulio skrudintojams, todėl nebereikia kokybiškos kavos ieškoti užsienyje. „Geriau vietoje ir šviežiai“, - sako N. Kiuberis. Taigi kitas žingsnis – vežti „žalias“ kavos pupeles iš įvairiausių pasaulio kavos ūkių bei plantacijų, tačiau jas skrudinti vietoje. „Kaip duoną“, - teigia N. Kiuberis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų