REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įžengusi į naujas rinkas, užsakomųjų skrydžiui bendrovė „Small Planet Airlines“ šiemet planuoja pirmąkart bendrovės istorijoje viršyti milijono perskraidintų keleivių skaičių. Pasiekusi šį rodiklį „Small Planet Airlines“ taptų pirmąja lietuviško kapitalo aviakompanija per metus perskraidinusi daugiau nei milijoną keleivių.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai „Small Planet Airlines“ perskraidino 700 tūkst. keleivių. Šiemet planuojama, kad iš Lietuvoje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje veikiančių bazių aviakompanijos perskraidintų keleivių skaičius viršys 1 mln. ir bus 43 proc. didesnis nei praėjusiais metais.

REKLAMA

Labiausiai prie keleivių skaičiaus augimo prisidėjo nauji bendrovės skrydžiai iš Prancūzijos. Be to, Lenkijos rinkoje pervežtų keleivių skaičius padidėjo pusantro karto, o Lietuvos – penktadaliu.

„Pastebime, kad šiemet užsakomųjų skrydžių rinka atsigauna, o žmonės vis dažniau linkę ne tik rinktis jau patikrintas kryptis, bet ir ieškoti naujų, egzotiškesnių kraštų. Matydama šią tendenciją mūsų kompanija planuoja naujus maršrutus, plečia bei keičia savo orlaivių parką – po šio vasaros sezono grąžinsime 2 seniausius lėktuvus jų savininkams, kuriuos pakeisime 3 naujesniais „Airbus A320”, - teigė „Small Planet Airlines“ direktorius Vytautas Kaikaris.

REKLAMA
REKLAMA

„Small Planet Airlines“ šią vasarą keleivius skraidino 9 lėktuvais, iš kurių 2 skraidė Lietuvoje, 3 – Lenkijoje, 2 – Didžiojoje Britanijoje ir 2 – Prancūzijoje.

„Small Planet Airlines“ duomenimis, populiariausia atostogų kryptis lietuviams liko Turkija – poilsiautojų keliaujančių į Turkiją per metus padaugėjo 41 proc. ir jie sudarė beveik pusę visų aviakompanijos keleivių. „Small Planet Airlines“ keleivių statistiniai duomenys parodė, kad šiemet labiausiai – net 139 proc. – padidėjo keleivių skrendančių pailsėti į Bulgariją, o Ispaniją šiemet pasirinko 71 proc. daugiau poilsiautojų nei pernai. Atostogas Graikijoje šiemet rinkosi penktadaliu daugiau lietuvių, o skrendančių pailsėti į Egiptą sumažėjo beveik dešimtadaliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su „Small Planet Airlines“ skridę Lenkijos poilsiautojai labiausiai pamėgo Graikiją – palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, šiemet Graikijoje jų atostogavo beveik 4 kartus daugiau. Tuo tarpu Egiptą atostogoms šiemet rinkosi 21 proc., o Turkiją – 12 proc. daugiau aviakompanijos keleivių Lenkijos rinkoje.

„Small Planet Airlines“ duomenimis, Didžiosios Britanijos keleiviai šią vasarą populiariausiomis atostogų kryptimis rinkosi Graikiją, Ispaniją ir Italiją, o didžiausias keleivių skaičiaus augimas užfiksuotas į Kiprą – šiemet šią šalį atostogoms rinkosi du kartus daugiau britų nei pernai tuo pačiu metu.

Tik šiemet į Prancūzijos rinką įžengusi „Small Planet Airlines“ skaičiuoja, kad šią vasarą pusė su aviakompanija atostogauti skridusių prancūzų rinkosi Graikiją, o toliau sekė Italijos, Portugalijos, Ispanijos kelionių kryptys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų