REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos audiovizualinių paslaugų rinką reguliuojanti institucija šiandien spręs „Pirmojo Baltijos kanalo“ (PBK) licencijos sustabdymo klausimą, – praneša portalas lsm.lv.

Latvijos parlamento Žmogaus teisių ir visuomenės reikalų komiteto pirmininkė Ināra Mūrniece: „PBK prasižengimas Lietuvoje labai rimtas ir į tai reikia labai rimtai pasižiūrėti.“ Ji taip pat sakė, kad sveikina LRTK sprendimą ir tikisi, jog analogiška Latvijos komisija (ji vadinama „taryba“) rimtai atsižvelgs į šį sprendimą, bet pabrėžė, kad komisija yra nepriklausoma.

Latvijos reguliatorius šiandien spręs dėl PBK. Anksčiau komisijos narė Aija Dulevska yra sakiusi: „Mes negalim likti abejingi ir todėl, kad šis atvejis liečia visų Baltijos šalių istoriją, ne tik Lietuvos.“

LRTK vakar rekomendavo retransliuotojams tris mėnesius netransliuoti PBK laidų, pagamintų ne Europos Sąjungos šalyse. Sprendimą dar turi patvirtinti Vilniaus apygardos administracinis teismas. Skandalas dėl PBK kilo po to, kai laidoje „Žmogus ir įstatymas“ buvo parodytas nacionalinę nesantaiką, LRTK narių nuomone, kurstantis ir dezinformuojantis siužetas apie 1991 m. sausio 13 įvykius Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų