REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, susitikęs su projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvėmis Donata Telišauskaite iš Jonavos Senamiesčio gimnazijos ir būsimąja Tarptautinių santykių ir politinių mokslų instituto studente Amanda Kvedaraite iš Panevėžio, ragino atsakingai rinktis profesiją, o pasirinkus, siekti aukštos kvalifikacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Laimėjusios konkursą merginos kartu su kitais Lietuvos regionų moksleiviais dalyvauja projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę“, stebi ministrų kabineto darbą, o pasibaigus stažuotei, teiks savo siūlymus Vyriausybės darbui gerinti. Šių metų projekto tema – kaip mažinti jaunimo nedarbą.

REKLAMA

„Visame pasaulyje geras santechnikas vertinamas geriau nei vidutinis inžinierius ir atitinkamai apmokamas jų darbas“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Jis akcentavo, kad jauni žmonės turėtų mokytis verslumo. „Lietuvoje akivaizdžiai trūksta verslo kūrimo mokymo programos. Kur jaunam žmogui mokytis, kaip sukurti verslą, kaip išugdyti verslui būtinas psichologines savybes, sukaupti reikiamas žinias? Vyriausybėje jūs turite pasakyti, kad jaunimui tokios programos reikia“, – ragino susisiekimo ministras. Projekto „Moksleiviai - į Vyriausybę“ dalyvės nuo pirmadienio stebi Susisiekimo ministerijos ir jai pavaldžių įmonių, įstaigų bei bendrovių darbą, aiškinasi, kaip formuojami transporto ir informacinės visuomenės plėtros prioritetai, kaip Susisiekimo ministerijos strateginiai planai įgyvendinami realiame gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA

„Susisiekimo ministerijoje dirba nemažai jaunų žmonių. Patikime jiems atsakingus uždavinius, o gabiausiems ir darbščiausiems sudarome karjeros galimybes“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius. Susitikime dalyvavęs viceministras Arijandas Šliupas pristatė tarptautinio bendradarbiavimo prioritetus, viceministras Vladislavas Kondratovičius papasakojo apie ministerijos planus tarpmiestinio susisiekimo transporto priemonėse įdiegti vieningą bilietą.

Susisiekimo ministerijos stažuotojos jau susipažino su Tarptautinio Vilniaus oro uosto veikla, stebėjo, kaip kontroliuojami oro erdvės keliai virš Lietuvos teritorijos, susipažino su civilinės aviacijos įmonių veiklos teisinio reguliavimo pagrindais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos pašte moksleivės stebėjo, kaip skirstomi siuntų srautai, Telecentre sužinojo apie belaidžių technologijų fiksuotojo ir mobiliojo interneto plėtrą mūsų šalyje, susipažino su internetui skirtų įrenginių įvairove, domėjosi telekomunikacijų istorija.

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ vykdomas jau penktus metus. Juo siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, priimamais sprendimais ir aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose. Projekto dalyviais gali tapti labai gerai besimokantys moksleiviai, kurie taip pat aktyviai dalyvauja ir visuomeninėje veikloje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų