REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apsistojusių Lietuvos apgyvendinimo įstaigose turistų srautų augimas liko dviženklis – susidomėjusių mūsų šalimi turistų padaugėjo 10,8 proc. Šis rekordinis šalies turizmo rodiklis paaiškėjo paskelbus statistinius 2013 m. antro ketvirčio duomenis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – fantastiški duomenys, viršijantys lūkesčius. Mūsų prognozėmis, atvykstamojo turizmo srautų augimas šiemet turėjo siekti apie 6-8 proc. Pažymime, kad turistų susidomėjimas Lietuva padidėjo dar neprasidėjus pirmininkavimui ES – balandžio, gegužės ir birželio mėnesiais. Be abejo, pirmininkavimas ES Tarybai taip pat prisidės prie Lietuvos kaip patrauklios turizmui šalies žinomumo didinimo, bet šiuos rezultatus jau skaičiuosime vėlų rudenį“, - teigia Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

REKLAMA

Pasak jos, itin džiugina pagaliau pradėjęs augti turistų iš kaimyninės Lenkijos srautas (+3,1 proc.) – prieš tai keliskart buvo fiksuojamas jo kritimas. Lietuvos dalyvavimas pasaulinėje EXPO 2012 parodoje Korėjoje neabejotinai prisidėjo prie turistų iš Pietų Korėjos proveržio (+61,1 proc.), o dėl naujų skrydžių pagerėjęs susisiekimas su Norvegija į Lietuvą priviliojo daugiau norvegų (+19,9 proc.). Be to, net 45 proc. padaugėjo ukrainiečių turistų, apsistojusių Lietuvos apgyvendinimo įstaigose. Ukrainos rinka laikoma labai potencialia, joje vykdoma kryptinga ir efektyvi Lietuvos turizmo rinkodara. Prie turistų pritraukimo į Lietuvą prisidėjo ir nuo š.m. pradžios vykdoma intensyvi ir profesionali Lietuvos turizmo atstovybių užsienyje veikla, pavyzdžiui, beveik trečdalių pagerinti britų (+27,7 proc.) bei rusų (+30,2 proc.) turistų rodikliai.

Viso 2013 m. II ketv. Lietuva sulaukė 582 tūkst. turistų, nors vieną naktį praleidusių šalies apgyvendinimo įstaigose.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų