REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NASDAQ OMX Group Inc. praneša, kad nuo šių metų. rugpjūčio 1 dienos bankas „Finasta“ taps NASDAQ OMX Baltijos biržų Rinkos formavimo programos dalyviu ir palaikys 6 Baltijos rinkos bendrovių akcijų likvidumą.

NASDAQ OMX Group Inc. praneša, kad nuo šių metų. rugpjūčio 1 dienos bankas „Finasta“ taps NASDAQ OMX Baltijos biržų Rinkos formavimo programos dalyviu ir palaikys 6 Baltijos rinkos bendrovių akcijų likvidumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Finasta“ formuos Estijos „Pro Kapital“, „Ekspress Grupp“, Latvijos „Olainfarm“ ir Lietuvos „Rokiškio sūrio“, „Linas Agro Group“ ir „Grigiškių“ akcijų rinką.

REKLAMA

Šioje programoje taip pat dalyvauja investicinis bankas LHV Pank, kuris palaiko 3 Estijos bendrovių - „Tallinna Kaubamaja“, „Olympic Entertainment Group“ bei „Tallinna Vesi“ - akcijų likvidumą.

„Sveikiname „Finastą“, kuri prisijungė prie Baltijos rinkos formavimo programos, ir džiaugiamės, kad „Finasta“ palaikys net šešių bendrovių iš visų trijų Baltijos šalių akcijų likvidumą, nes tai reiškia, kad Baltijos rinkos akcijos tampa patrauklesnės investuotojams“, – sako Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Baltijos rinkos vertybinių popierių biržų paslaugų padalinio vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisijungiame prie Baltijos rinkos formavimo programos, nes matome prasmę. Didesnis vertybinių popierių rinkos likvidumas naudingas tiek investuotojams, tiek ir biržoje listinguojamoms bendrovėms. Mes savo ruožtu teikiame klientams efektyviausius finansinius sprendimus ir akcentuojame rinkos formavimo paslaugos patrauklumą, tad nedvejodami prisidedame prie iniciatyvų, skatinančių vertybinių popierių rinkos plėtrą Baltijos šalyse“, – sako Andrėjus Cyba, banko „Finasta“ valdybos narys ir Finansų rinkų tarnybos direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinkos formavimo programa numato, kad programos dalyvis turi užtikrinti, jog jo pasirinktų bendrovių akcijoms atidarymo ir uždarymo aukcionuose ir 85% nepertraukiamos prekybos laiko būtų pateikti šių akcijų pirkimo ir pardavimo pavedimai ne mažesnei nei 3000 EUR sumai. Pirkimo ir pardavimo kainų skirtumas negali būti didesnis nei 2,5%.

Šią programą NASDAQ OMX Baltijos šalių biržos pristatė 2013 m. liepos 1 d. Viena iš svarbiausių programos naujovių yra ta, kad NASDAQ OMX Talino, NASDAQ OMX Rygos ir NASDAQ OMX Vilniaus vertybinių popierių biržos tam, kad padidėtų Baltijos rinkos likvidumas, skatina savo narius finansų tarpininkus tapti rinkos formuotojais, suteikdamos 40% nuolaidą komisinėms įmokoms. Biržos nariui, kuris padeda formuoti rinką bent 3 akcijoms, yra suteikiama komisinių įmokų nuolaida prekiaujant visomis tos biržos akcijomis.

AB „Finasta Holding“ valdomas AB bankas „Finasta“ yra įkurtas 2008 m. Bankas teikia kompleksines investicijų, finansų valdymo ir įmonių finansų paslaugas privatiems ir verslo klientams bei siūlo nestandartinius verslo kreditavimo sprendimus. NASDAQ OMX Group, Inc. yra didžiausia biržų operatorė pasaulyje. Ji organizuoja prekybą finansinėmis priemonėmis, teikia technologijas biržoms bei siūlo įvairias paslaugas akcinėms bendrovėms 6 žemynuose, prekybos sąrašuose turėdama daugiau nei 3500 bendrovių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų