REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pigių skrydžių aviakompanija „Wizzair“ antradienį Tarptautiniame Vilniaus oro uoste pristatė naują kryptį. „Wizzair“ tikisi, kad naujausias maršrutas iš Vilniaus į Tel Avivą bus paklausus tiek tarp turistų, tiek tarp verslo žmonių.

Pigių skrydžių aviakompanija „Wizzair“ antradienį Tarptautiniame Vilniaus oro uoste pristatė naują kryptį. „Wizzair“ tikisi, kad naujausias maršrutas iš Vilniaus į Tel Avivą bus paklausus tiek tarp turistų, tiek tarp verslo žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skrydžiai bus pradėti nuo spalio 27 dienos ir kainuos 49,99 eurus. Skrydis truks 3 valandas 50 minutes. Į 49,99 eurų kainą įskaičiuotas riboto svorio ir dydžio rankinis bagažas. Už papildomą mokestį galima rinktis 20 kilogramų bagažą bei maitinimą. Bilietai naujuoju maršrutu – jau prekyboje.

REKLAMA

Skrydžiai į Tel Avivą bus vykdomi visus metus. Iš Vilniaus oro uosto pakilęs „Wizzair“ lėktuvas leisis pagrindiniame antro pagal dydį Izraelio miesto oro uoste „Ben Gurion“.

Tel Avivas garsėja naktiniu gyvenimu, karštomis vasaromis, gražiais kraštovaidžiais, taip pat dizaino specialistais bei muziejų gausa.

„Esame įsitikinę, kad Vilniui bus naudingi iš Izraelio atvykstantys turistų srautai, kurie paskatins naujų darbo vietų turizmo bei paslaugų sektoriuje kūrimą. Neabejojame, kad Lietuvos gyventojai džiaugsis galimybe aplankyti gražųjį Tel Avivą bet kuriuo metų laiku“, - sakė „Wizzair“ korporatyvinės komunikacijos direktorė Tamara Mshvenieradze.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, 2 kartus per savaitę, trečiadieniais ir sekmadieniai vykdomi skrydžiai leis patogiai suplanuoti ilgą savaitgalį.

Nuo 2011-ųjų „Wizzair“ skraidinamų keleivių skaičius Lietuvoje išaugo nuo 227 tūkst. iki 559 tūkst. Per dvejus metus buvo atidaryta 14 maršrutų.

Strategiškai svarbus maršrutas

Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas sakė, kad šis naujas maršrutas Izraelio kryptimi Vilniaus oro uostui yra strategiškai naudingas ir netgi būtinas.

„Tel Avivas yra labai speciali ir įdomi kryptis. Istoriškai ji buvo operuojama sezoniškai arba skrydžiai buvo nereguliariai vykdomi užsakomųjų skrydžių bendrovių. Mes labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų svarbus partneris nusprendė pradėti reguliarius skrydžius, sudarydamas galimybę nuolat pasiekti šią gana egzotišką, istoriškai, ekonomiškai, ekonomiškai bei politiškai svarbią kryptį“, - sakė G. Almantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus oro uosto direktorius džiaugiasi, kad sėkminga „Wizzair“ plėtra, o ypatingai rytų kryptimis, padeda oro uostui vystytis bei augti.

Siekia išlaikyti žemiausią kainą

„Wizzair“ pigių skrydžių bendrovė įkurta tik 2003 m. birželio mėn., kai šeši daug patirties oro transporto srityje turintys ir gerų rezultatų įvairiose pramonės šakose pasiekę žmonės bei įmonės pagrindinis vykdomasis direktorius Jozsef Varadi susibūrė į komandą. Jau po trijų mėnesių „Wizzair“ buvo registruotoji įmonė, pasirengusi skristi.

REKLAMA

Siekiant užtikrinti išskirtinį „Wizzair“ vertės ir kainos santykį, taikoma naujausia technologija. „Wizzair“ klientams siūlo keliauti be bilietų, pasinaudoti sąnaudų ir laiko atžvilgiu veiksmingų antrinių oro uostų paslaugomis, sėdėti vien patogiuose odiniuose vienos klasės krėsluose, nesukti galvos dėl paskirtų vietų, už papildomą mokestį užsisakyti maitinimą.

„Wizzair“ nuolat ieško galimybių plėsti skrydžių tinklą ir pasiūlyti nebrangių skrydžių į Vidurio ir Rytų Europą ir iš jos. Šiuo metu „Wizzair“ siūlo skrydžius daugiau nei 250 maršrutų Europoje. Tinklas nuolat plečiamas ir įtraukiama naujų vietovių. Šių metų pabaigoje tikimasi, kad maršrutų skaičius išaugs iki 300.

REKLAMA

„Wizzair“ grupę sudaro 2 skrydžius vykdančios oro transporto bendrovės: „Wizzair Hungary“ (WAH, skrydžių numeriai prasideda W6) ir „Wizzair Ukraine“ (WAU, skrydžių numeriai prasideda WU).

Wizzair bendrovė 2005 m. buvo pradėjusi skrydžius iš Kauno. Tačiau po pusmečio skrydžiai iš šio oro uosto vykdomi nebuvo. Vis dėl to, 2011 m. balandžio mėnesį vėl sugrįžo į Lietuvą ir pradėjo skrydžius iš Vilniaus. Šiuo metu, Wizzair bendrovė, iš Vilniaus skraidina į 11 miestų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų