REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apsukriems lietuviams sėkmę neša emigrantų pinigai

Vaikinų verslas tapo rakštimi bankams

Du jauni lietuviai, atkreipę dėmesį į emigrantų Lietuvon pervedamas milijardines sumas, sugalvojo verslą, kuris tampa tikra rakštimi didelius paslaugų įkainius taikantiems komerciniams bankams.

REKLAMA
REKLAMA

Pigiau nei bankuose

Vieniems laužant galvą, kaip sumažinti lietuvių emigraciją, kai kurie suranda būdų, kaip iš šio reiškinio pasipelnyti. „TransferGo“ – pinigų pervedimo įmonė, kuri perima bankų vaidmenį pervedant pinigus iš vienos šalies į kitą, – verslą sukūrė būtent taikydamasi į Anglijoje gyvenančius mūsų tautiečius.

REKLAMA

„TransferGo“ – tai įmonė, kuri netaiko didelių mokesčių pervedamiems pinigams, o lėšos gavėją pasiekia jau kitą darbo dieną. Vos prieš metus įkurta įmonė sėkmingai vystosi ir planuoja išplėsti savo veiklą visame pasaulyje.

Veikimo būdas

„TransferGo“ supaprastino pinigų pervedimą į kitas šalis. Jie siūlo nesinaudoti dažnai ilgai trunkančiomis ir brangiomis bankų paslaugomis. Įmonė turi dvi sąskaitas: vieną Lietuvoje, kitą – Anglijoje. Žmogus atlieka vietinį pervedimą Anglijoje, tuomet bendrovė iš savo sąskaitos Lietuvoje pinigus perveda į gavėjo sąskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Už tokį pervedimą siuntėjas sumoka 2,5 svaro, taip pat turi sumokėti už valiutos keitimą. Pinigai gavėją pasiekia jau kitą darbo dieną. Pervedimus galima atlikti bet kuriuo savaitės ar paros metu. Sumos, kurias galima pervesti, negali viršyti 5 tūkst. svarų, arba maždaug 20 tūkst. litų.

„TransferGo“ atsiradimas

„TransferGo“ veiklą pradėjo du jauni žmonės – Justinas Lasevičius ir Edvinas Šeršniovas. Įmonės vadovas Daumantas Dvilinskas sakė, kad tai žmonės, kurie baigė universitetą ir nusprendė kurti ką nors savo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su vienu iš įkūrėjų, J.Lasevičiumi, mes kūrėm kitą įmonę, kuri dirbo tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos, – pasakojo D.Dvilinskas. – Susidūrėme su problema, kad tarptautiniai pervedimai yra labai brangūs ir ilgai užtrunka. Tiek per bankus, tiek per kitas institucijas. Justinas sugalvojo tokį modelį: kam reikia daryti fizinį pervedimą, jeigu galima turėti pinigus dviejose šalyse ir tiesiog daryti vietinius pervedimus, išvengiant sudėtingų, pasenusių bankinių sistemų, kuriomis iki šiol žmonės siųsdavo pinigus į užsienį? Tą idėją jis pradėjo plėtoti.“

REKLAMA

„Mes padėjom jam surasti kitą partnerį, kuris buvo programuotojas. Jie gavo licenciją Didžiojoje Britanijoje, kuri leidžia jiems atlikti pervedimus. Na, aš mačiau visą progresą, konsultavau juos ir praeitų metų liepą prisijungiau prie “TransferGo", – sakė D.Dvilinskas.

Pašnekovas teigė, kad Anglija buvo pasirinkta neatsitiktinai. Visų pirma, jis ir kolegos, dirbantys įmonėje, baigė studijas būtent ten. Žinoma, ir lietuvių emigrantų šioje šalyje yra daugiausia.

„Aš pats baigęs universitetą Anglijoj. Dar penki mūsų dabartiniai darbuotojai yra iš Anglijos, vienas – iš Amerikos. Mes ten baigėm savo mokslus, mes ten gavom išsilavinimą, ten kūrėm viską. Tuo metu, kai mes Didžiojoje Britanijoje darėm įvairius projektus, Lietuvoje žodžio “startup„ dar net nebuvo (tai naują paslaugą siūlanti ir greitai besiplečianti bendrovė – red. past.). O Didžiojoje Britanijoje tuo metu buvo įvairių verslo vystymo programų, valstybinių negrąžintinų paskolų, iš kurių tu gali pragyventi ir bandyti vykdyti savo idėjas“, – kodėl verslui pasirinko Didžiąją Birtaniją, pasakojo D.Dvilinskas.

REKLAMA

Sparčiai plečiasi

Pradėjusi verslą tik tarp Lietuvos ir Anglijos, „TransferGo“ plečiasi ir į kitas šalis. „Mes dabar dirbame iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą, Lenkiją, Vokietiją, Austriją. Iki metų galo mes dirbsim iš Didžiosios Britanijos į visas euro zonos šalis, Skandinaviją ir žiūrėsim į tolimesnes rinkas“, – ateitį piešė D.Dvilinskas.

Nors įmonė veikia vos metus, 2013 m. ji jau buvo apdovanota Danijos verslo rūmų apdovanojimu kaip inovatyviausias verslo talentas. D.Dvilinskas tvirtino, kad šis ir kiti įvertinimai turi didelę reikšmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mums kiekvienas apdovanojimas yra svarbus, nes vienas mūsų bendrovės tikslų yra auginti klientų pasitikėjimą. Kiekvienas toks įvertinimas prisideda prie šio tikslo“, – teigė pašnekovas.

Jis neabejoja, kad įvertinimas Danijoje gerokai palengvins ir žingsnius į Skandinavijos rinką.

Dabar bedrovė pirmiausia stengiasi įsitvirtinti Lenkijoje, kurios gyventojai taip pat gausiai pasklidę po įvairias užsienio valstybes. Tuomet laukia tolimesnis plėtimasis.

„Pradėsim kitą investicinį žingsnį, kuris bus gerokai didesnis. T. y. mūsų bendrovė turės augti nuo septynių žmonių iki daug daugiau tam, kad galėtume pasiekti, tikėkimės, vieną iš Lietuvos verslo sėkmės istorijų“, – vylėsi D.Dvilinksas

REKLAMA

Emigracija tik augs

Paklaustas, ar nesibaimina, kad emigracijos tendencijos vieną dieną pasikeis, o tai skaudžiai atsilieps verslui, pašnekovas tvirtino, kad apie emigracijos pabaigą net neverta galvoti.

„Migracija kiekvienais metais pagal skaičius auga 8 proc. Mes kiekvienais metais tampam 8 proc. globalesne visuomene, – teigė “TransferGo„ vadovas. – Žmonės visą laiką ieškos geriausios vietos užsidirbti pinigų. Visą laiką bus keliaujama, visą laiką bus ieškoma geresnio karjeros kelio.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų