REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos valstybinės atominės energetikos korporacijos "Rosatom" generalinis direktorius Sergejus Kirijenko pavedė išsiaiškinti galimybes Karaliaučiuje statomoje Baltijos atominėje elektrinėje (Baltijos AE) naudoti mažesnės galios reaktorius, nei planuota anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra "Interfax", remdamasi keliais neįvardintais šaltiniais, vietoj dviejų reaktorių po 1150 MW galios gali būti svarstoma dėl 640 MW (VVER - 640 tipo, suslėgto vandens) ir 40 MW galios (KLT - 40S tipo, povandeninių laivų reaktorių pagrindu) reaktorių.

REKLAMA

Kaip rašo "Interfax", ketvirtadienį "Rosatome" vyko pasitarimas, kurio rezultatais remdamasis S.Kirijenko pavedė Sankt Peterburgo bendrovei "Atomenergoprojektas", bendrovei "Hidropress", koncernui "Rosenergoatom" bei dar kelioms per mėnesį laiko įvertinti ir nustatyti galimybes "išplėsti reaktorių, įrengiamų Baltijos AE, skaičių".

Kaip nurodo "Interfax", šiuo metu kalbama apie tai, kad turi būti "pirmiausia" išnagrinėta galimybė įdiegti mažesnės galios reaktorius, o tūkstantinės galios reaktoriai būtų eksploatuojami tuo atveju, jei būtų sutartys dėl elektros energijos pardavimo ir būtų elektros linijų schema. Tuo pačiu, šaltinių teigimu, įranga 1150 MW galios reaktorių statybai toliau gaminama.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbta anksčiau, 2300 MW galingumų statybos Karaliaučiaus srityje daugiausia buvo orientuotos į elektros energijos eksportą, nes pačiam regionui tokios galios būtų perteklinės. Tačiau Baltijos AE gaminamos elektros energijos eksportui į Baltijos šalis, Lenkiją, Vokietiją bei kitas Europos šalis būtina modernizuoti ir statyti elektros linijų infrastruktūrą.

Be to, kaip rašo "Interfax", esama rizikos, kad Baltijos valstybės gali pasitraukti iš Rusijos sinchroninės energijos sistemos ir sinchronizuotis su europine sistema, o tai izoliuos Karaliaučiaus srities energetiką (šiuo metu Karaliaučiaus energijos sistema per Lietuvą sujungta su kitomis Baltijos valstybėmis ir Rusijos sistema, linijų su Lenkija Karaliaučius neturi)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų