REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nutukusiems, rūkantiems ir vartojantiems alkoholį Nacionalinė sveikatos taryba siūlo diferencijuoti privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Manoma, kad tai paskatins žmones tapti sveikesniais.

REKLAMA
REKLAMA

Ar reikėtų daugiau apmokestinti storesnius žmones?

Šiaulių dramos teatro aktorius Eduardas Pauliukonis:

– Nesąmonė. Tada reikia padidinti mokestį ir tiems, kurie serga anoreksija, blogai jaučiasi.

Manau, kad Japonijos pavyzdys (kai prieš priimant į darbą išmatuojamas svoris, liemens apimtis ir neatitinkantys normų žmonės išsiunčiami į sveikos mitybos ir svorio reguliavimo kursus) negalėtų būti taikomas tik antsvorį turintiems žmonėms.

REKLAMA

Tie, kurie per liekni, irgi turėtų būti siunčiami į mokymus. Per lengviems žmonėms visuomenėje irgi gali būti pavojų.

Tiesa, daug žmonių miršta dėl antsvorio sukeltų ligų, tačiau yra dar vienas dalykas – ar žinote, kiek kainuoja sveikas maistas? Trečdalis Lietuvos gyventojų negali sveikai maitintis vien todėl, kad neužtenka pinigų.

Sveikas maistas – gera mėsa. Pavyzdžiui, viščiukas būna išaugintas per dvi savaites, velnias žino, ko ten pridėta. Kiek kainuoja kaimiška višta, o kiek viščiukas parduotuvėje?

REKLAMA
REKLAMA

Pats mėginau mesti svorį daug kartų. Turiu širdies ir sąnarių problemų, bet šio klausimo iškėlimo aš nelabai suprantu, nes yra labai daug priežasčių, dėl ko žmonės būna storesni.

 

LYGYBĖ: Pasak Šiaulių dramos teatro aktoriaus Eduardo Pauliukonio, jeigu apmokestinami storesni žmonės, anoreksija sergantys žmonės taip pat turėtų mokėti daugiau.

Šiaulietis, televizijos režisierius, muzikantas, renginių organizatorius Remigijus Ruokis:

– Visiška nesąmonė. Negalima žmogui drausti valgyti, dainuoti, vaikščioti, šokinėti, gulinėti ar kita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau mes ir taip esame policinė valstybė. Pirmiausia, kažkas valstybę paduos į teismą už tokį triuką. Sudaromas naujas precedentas korupcijai, naujiems giminysčių ryšiams, nes būtinai atsiras kokia nors komisija, kuri spręs, kas storas, kas ne. Tie dalykai Lietuvoje madingiausi.

Stambus žmogus ir taip išleidžia žymiai daugiau pinigų farmacijai. Nereikia vaidinti, kad tie vaistai kompensuojami – kalbėjau su ligoniais, beveik nieko jiems nekompensuoja, užsienyje kompensacijos žymiai didesnės, todėl kalbėti apie tai reikia labai atsargiai.

REKLAMA

Tiek pat, kiek ir nuo antsvorio sukeltų ligų, mirštama nuo rūkymo, girtavimo, sėdėjimo prie kompiuterio, durnumo, laikraščių skaitymo ir domėjimosi Lietuva.

Kodėl Lietuvoje reikia pritaikyti tai, kas Japonijoje yra pritaikyta? Japonijoje niekas nevalgo pieno produktų, nes neskaido fermentų. Tai gal ir pieno produktų nevalgymą reikėtų mums pritaikyti? Reikia savo sprendimų ieškoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų