REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2013 m. balandžio 19 d. iki gegužės 17 d. studentai galėjo pasirašyti valstybės remiamų paskolų sutartis viename iš atrinktų bankų („Swedbank“ AB, DNB bankas, Šiaulių bankas) ir valstybės paskolų sutartis Valstybiniame studijų fonde.

REKLAMA
REKLAMA

Šį pavasario semestrą iš visų pateiktų prašymų-anketų buvo atrinkti 1239 prašymai valstybės remiamoms paskoloms gauti už beveik pusketvirto milijono litų (3,46 mln. Lt). Dar 5 studentai, įstoję į aukštąsias mokyklas iki 2009 metų, galėjo pasirašyti valstybės paskolų sutartis. Prašoma suma – 2600 litų.

REKLAMA

Pasibaigus sutarčių pasirašymo laikotarpiui studentai su bankais pasirašė 997 valstybės remiamų paskolų sutartis. Šių paskolų sutarčių bendra vertė – 2,9 mln. Lt. Su Fondu pasirašytos 3 valstybės paskolų sutartys, kurios sudaro 1560 litų.

Studentams finansinės paramos labiausiai reikėjo mokesčiui už studijas sumokėti. Paskola studijų kainai sumokėti šiemet pirmą kartą teikiama ne tik rudens, bet ir pavasario semestrą. Sutarčių šiai paskolai gauti sudaryta už daugiau nei pusantro milijono litų (1,58 mln. Lt), paskolų gyvenimo išlaidoms – už 1,22 mln. litų. Dalinėms studijoms pagal tarptautines (tarpžinybines) sutartis pasirašyta sutarčių už 89,6 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors studentai valstybės remiamas paskolas galėjo imti tiek litais, tiek eurais, bendra paskolų suma eurais siekia vos daugiau nei 2 procentus visų pasirašytų sutarčių vertės.

Kaip ir praėjusį semestrą daugiausiai valstybės remiamų paskolų sutarčių studentai pasirašė su „Swedbank“ AB – 718 sutarčių. Su DNB banku pasirašytos 232 sutartys, su Šiaulių banku – 47.

Valstybės remiamos paskolos teikiamos kasmet pavasario ir rudens semestrais, todėl studentai, kuriems šios paskolos nebuvo skirtos ar kurie laiku nespėjo pasirašyti sutarčių, rudenį vėl gali teikti prašymus paskoloms gauti.

Visas naujienas ir informaciją apie studentams skiriamas paskolas, paskolų prašymų-anketų teikimo bei sutarčių pasirašymo laiką galima rasti Valstybinio studijų fondo tinklalapyje www.vsf.lt.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų