REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karolina STAŽYTĖ Netrūksta manančių, jog Tauragėje nėra aktyvaus bei verslaus jaunimo. Esą provincijoje gyvena tik tie, kurių galvose švilpauja vėjai. Jau keletą metų vienoje geodezinius matavimus atliekančioje įmonėje besidarbuojantis tauragiškis Donatas Gimbutas nusprendė visa tai paneigti ir ėmėsi įgyvendinti vieną iš galvoje nuolat besisukusių idėjų. Vaikinas nuo šiol kraštiečiams siūlo išbandyti naujovišką bei efektyvų, pirkėjų lėšas taupantį statybinių bei apdailos medžiagų įsigijimo būdą – grupinį pirkimą.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip kilo grupinio pirkimo idėja?

– Grupinio pirkimo idėja į Lietuvą atkeliavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Norėdami įsigyti kokią stambesnę prekę, amerikiečiai kooperuojasi ir gauna ją pigiau. Pavyzdžiui, kaimynai vienu metu keičia stogus, duris ar langus. Kadangi tarp lietuvių tokia tradicija neegzistuoja, reikalingas organizatorius, kuris padėtų visus norinčius suburti draugėn. Tam ir esame mes, jauna ir veržli grupinispirkimas.lt komanda. Viskas prasidėjo prieš keletą metų. Pasiskolintą iš amerikiečių idėją su keliais bendraminčiais ėmėme gvildenti dar studijų laikais. Pradėta įgyvendinti ji Vilkaviškyje ir Šakiuose. Atėjo laikas ir Tauragei. Niekad nebuvau tas, kuris sėdi vienoje vietoje. Tiesiog mano tikrasis pašaukimas – darbas be rutinos. Ateina metas, kai norisi daugiau, tad imi kelti sau naujus uždavinius. Kadangi projektas startavo sėkmingai, beliko jį išplėtoti. To ir nusprendžiau imtis. Visas kolektyvas šia idėja tiki 100 procentų.

REKLAMA

– Tai kas gi vis dėlto yra tas grupinis pirkimas ir koks pagrindinis jo veikimo principas?

– Visa šios veiklos esmė – suburti grupę klientų, kurie galėtų įsigyti prekes mažiausiomis kainomis. Sistemos veikimo principas paprastas, tačiau itin efektyvus: pirkėjų, kuriems reikalingas tas pats produktas, užsakymai sujungiami į vieną. Perkant didesnį kiekį gamintojai linkę taikyti žemesnes kainas. Laimi abi pusės: pirkėjas lieka patenkintas kokybės ir kainos santykiu, o gamintojas – didesniu užsakymu. Juk jis suinteresuotas kuo daugiau parduoti. Mes šioje sistemoje – tik pagalbininkai, kurie dar ir nemokamai konsultuoja, skaičiuoja ir teikia naudingų patarimų.

REKLAMA
REKLAMA

– Teigiate, jog prekes siūlote mažiausiomis kainomis. Kaip sugebate tai garantuoti?

– Ant mūsų pečių negula eiliniam pardavėjui įprasti kaštai, nes užsakymas vyksta internetu, o prekę atveža pats gamintojas. Tad nėra ir jokių prekyvietėse neišvengiamų antkainių. Paskaičiuokime. Paprastai gamintojas pateikia platinti savo prekę didmenininkui, kuris jį perparduoda mažmenininkui su bemaž 15 procentų antkainiu. Vartotojas perka iš mažmenininko, kuris taip pat nori užsidirbti, nes reikia mokėti algas darbuotojams, atsiskaityti su tiekėjais, padengti prekyvietės nuomos bei prekių sandėliavimo kaštus. Jo antkainis dažniausiai būna 25–35 procentai. Taigi vartotoją produktas pasiekia pabrangęs beveik dvigubai. Norėdamas sutaupyti, vartotojas negali pats kreiptis į gamintoją. Tačiau grupė pirkėjų gali. Mūsų komanda padeda išsireikalauti mažiausią kainą bei patogiausią pristatymo būdą. Jokių lojalumo programų ar nuolaidų kortelių – tik apčiuopiama nauda, tai yra beveik 30 procentų mažesnė kaina nei parduotuvėje. Jei kas abejoja – pateikiame pasiūlymą su kaina. Klientai gali patys palyginti. Be to, kuo didesnis užsakymas, tuo labiau galime paspausti gamintoją mažinti kainą. Tad kaimynams verta kooperuotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Į kokį klientą orientuotas jūsų verslas? Jūsų pirkėjai tik privatūs asmenys ar ir įmonės?

– Visi, kuriuos domina mūsų siūlomos prekės. Neišskiriame nė vieno. Štai pirmuoju klientu Tauragėje tapo būtent juridinis asmuo. Viena miesto kepyklėlių užsisakė plyteles. Prekė užsakovą pasiekė per dieną.

– Jeigu jau prakalbote apie pristatymą, įdomu būtų sužinoti, kas už jį atsako ir kokia jo kaina?

– Kaip ir už prekės kokybę, už pristatymą atsakome mes, grupinispirkimas.lt komanda. Perkant su mūsų pagalba pristatymas dažniausiai nieko nekainuoja. Yra vienetai prekių, kurių atvežimo kaštų padengti negalime, tačiau plečiantis mūsų komandai iš tiekėjų nuolat gauname papildomų nuolaidų ar tokių privalumų kaip nemokamas atvežimas. Žinoma, ir vėl viskas priklauso nuo užsakymo dydžio. Jei pilna mašina – vežimas nekainuoja.

REKLAMA

– Jei kliento užsakymas nedidelis, ar jis nėra priverstas laukti ilgai, tol, kol atsiras kitų, norinčių įsigyti tą pačią prekę?

– Minimalios užsakymo sumos nėra. Žinoma, pateikti didesnius užsakymus labiau apsimoka. Tačiau ne bėda ir jei klientas nori užsisakyti nedaug. Pristatymas gali trukti nuo vienos dienos iki dviejų savaičių (kai kurios prekės vežamos kartą per savaitę). Viskas priklauso nuo užsakomos prekės ir užsakymo dydžio. Akivaizdu, jog vieno varžtų komplekto tiekėjui neapsimokės vežti, tačiau jei tokius pačius komplektus užsakys ir daugiau žmonių – prekė bus pristatyta. Ilgesnis laukimas neturėtų būti problema, juk žmonės statybas ir remontą dažniausiai planuoja į priekį. Ir pateikti užklausą nieko nekainuoja. Galbūt paaiškės, kad tu jau ketvirtas tokią pat prekę norintis įsigyti klientas.

REKLAMA

– Ar prisidėdamas prie grupinio pirkimo klientas privalo sumokėti iš karto? Verslo atstovus tikriausiai domina ir apmokėjimo atidėjimas. Ar suteiksite įmonėms tokią galimybę?

– Užsakymas siunčiamas atlikus pavedimą. Lanksčiau reaguosime tik išimtiniais atvejais. Apmokėjimų atidėjimo galimybė irgi bus svarstoma, tačiau visa tai ateityje.

– Su kokiais gamintojais ir tiekėjais bendradarbiaujate? Jų sąrašas baigtinis?

– Bendradarbiaujame su pusšimčiu patikimų gamintojų ir jų ratas nuolat plečiasi. Pagrindiniai: „CEMBRIT“, „Eternit“, „BudMAT“, „Isospan“, „Katepal“, „Brata“, „Schiedel“, „YTONG“, „Kauno šilas“, „IGIS“, „Kreisel“, „Caparol“, „Betono mozaika“, „Meistro kodas“, „KNAUF“, „Paroc“, „Baltic Wood“, „Silkplaster“, „Nilma“. Jie suteikia mums ypač geras sąlygas, todėl savo klientams galime pasiūlyti mažiausias kainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kur klientas gali išvysti visą jūsų siūlomą asortimentą? Galbūt siūlote kažką tokio, ko nesiūlo kiti?

– Didžiąją dalį gali rasti internetinėje svetainėje www.grupinispirkimas.lt. Visos prekės tokios pat kaip ir statybinių prekių parduotuvėse, tik kur kas pigesnės. Pateikdami pasiūlymą surašome visą reikalingą informaciją, gamintoją ir kainą. Tad klientas gali palyginti, kur pigiau. Perkamiausia prekė šiuo metu – stogo komplektai. Jei įprasta, viso stogo komplekto kaina (150 kv.m.) parduotuvėje kainuoja apie 10 000 Lt, pirkdamas pas mus klientas išleis apie 8 500 Lt. Prisijungus kaimynui jis sumokės dar mažiau. Užsisakius pas mus pastatyti 90 kv. metrų karkasinį namą galima sutaupyti apie 25 000 Lt. Neseniai paskelbta paraiškų dėl asbestinių stogų keitimo kaimiškosiose vietovėse pagal Europos Sąjungos projektą teikimo pradžia. Šio projekto pagalba galima sutaupyti iki 50 procentų naujų medžiagų pirkimo bei senų išvežimo, sunaikinimo išlaidų sumos. Siūlome įsigyti ir perspektyvią vidaus apdailos priemonę – ekologiškus skystuosius tapetus.

REKLAMA

– Klientas užsisako viską, ko reikia naujam stogui uždengti, tačiau neturi, kas atliktų darbus. Galbūt kartu parduosite ir paslaugą?

– Anksčiau veiklą pradėjusiuose grupinispirkimas.lt padaliniuose Vilkaviškyje ir Šakiuose siūlome atlikti ir statybų bei remonto darbus. Tauragėje šiuo metu to pasiūlyti negalime. Ieškosime patikimų meistrų ir, jei tik bus paklausa, ateityje idėją įgyvendinsime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų