REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukmergės rajone vykusioje parodoje „Baltijos miškai 2013“ UAB „Rovaltra“ pristatė unikalią miškininkams pritaikytą suomišką techniką. „Valtra“ traktoriai – vieni populiariausių Lietuvoje. Jais prekiaujančios bendrovės marketingo direktorius Jonas Trainaitis sakė, kad per pirmąją parodos dieną klientai užsisakė tris „Valtra“ traktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Tvirta technika

Prioritetą universaliems, saugiems ir gerais techniniais sprendimais išsiskiriantiems „Valtros“ traktoriams teikia ne vien ūkininkai, bet ir miškininkai bei komunalininkai. Ši technika gaminama tik pagal išankstines sutartis ir asmeniškai kiekvienam užsakovui, atsižvelgiant į jo poreikius.

REKLAMA

Suomijoje „Valtros“  traktoriai užima 95 proc. rinkos. Gamintojai, atsižvelgdami į sudėtingas šiaurės klimato sąlygas, sukūrė tvirtą, patvarią ir ilgaamžę techniką. Ja, neskaičiuojant darbo valandų, visus metus atliekami ne tik žemės ūkio, bet ir miško darbai. „Ne veltui suomiai sako, kad jie nėra tokie turtingi, kad mokėtų du kartus. Kolegos pabrėžia, kad techniką perka tam, kad ji dirbtų, o ne tam, kad tektų važinėti iki servisų ar gaišti laiką užsakant ir atsisiunčiant detales“, – suomių pastebėjimus išsakė UAB „Rovaltra“ marketingo direktorius. Traktoriuose nėra išsikišusių hidraulinių mechanizmų ir jungčių, degalų bakas įmontuotas rėmo viduje, tad darbus galima atlikti ne tik ūkyje, bet ir miške. Jų dugnas plokščias, todėl nekliūna už kelmų, šakų. Skandinavijoje žiemą spaudžiant dideliems šalčiams, traktoriai nesunkiai užsiveda. Visuose modeliuose įmontuota papildoma variklio pašildymo sistema, kuri esant -25 °C per pusę valandos jį pašildo iki +35 °C. Ūkio darbai skiriasi nuo miško darbų, todėl įsigyjant miško darbams skirtų traktorių pasirenkami įvairūs priedai bei komplektacija.

REKLAMA
REKLAMA

Daug privalumų

Su „Valtros“ technika dirbantys žemdirbiai, miškininkai ir komunalininkai įvardijo ne vieną šios technikos privalumą. Ūkininkas Adolis Stankaitis dviejų tūkstančių hektarų žemių priežiūrai pasirinko „Valtros“ traktorius ir neapsiriko. „Išbandžiau ir kitų firmų techniką. Tačiau noriu pabrėžti, kad nė viename traktoriuje, išskyrus „Valtros“, vairuotojo sėdynė neapsisuka 180 laipsnių kampu. Traktoriaus valdymo sistema yra ir gale, todėl darbus atlieku beveik du kartus greičiau nei su kita technika“, – minėjo ūkininkas. A.Stankaičio išsakytoms mintims pritarė ir miškininkai, kurie technika naudojasi ne vienus metus. Jiems dirbant saugumo suteikia speciali traktoriaus kabiną juosianti sija, apsauganti darbuotoją nuo galimų kabinos pažeidimų, jei kristų stambios šakos. Saugumo sumetimais traktoriuje įdėti ir nedūžtantys polikarbonato stiklai. Komforto dirbantiesiems suteikia patogiai įrengta traktoriaus kabina su traktorininko darbą lengvinančia įranga. „Valtros“ traktoriuose įmontuota dvigubo vairavimo sistema „Twin track“, dvi vairo kolonėlės, todėl apsukus sėdynę galima važiuoti atbuline eiga. Šios funkcijos pagerina traktoriaus manevringumą, darbuotojui nereikia sukiotis. Dar vienas svarbus suomiškų traktorių privalumas – nedidelis triukšmas kabinoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varikliai – vieni geriausių

Pasak bendrovės „Rovaltra“ direktoriaus Romualdo Trainaičio, tarp klientų populiariausi 123 AG traktoriai. „Jei į mišką ketinama važiuoti su priekabomis, pakanka 123 AG traktorių. Naudojantieji smulkintuvus renkasi iki 190 AG traktorius. Patys galingiausi yra 353 AG“, – pasakojo R.Trainaitis. Pasak bendrovės direktoriaus, „Valtros“ traktorių varikliai yra vieni geriausių. Šiuos variklius į savo traktorius stato net penkių firmų gamintojai, nes jie ne tik ekonomiški, bet ir galingi. „Visiems „Valtros“ traktoriams gamykla suteikia 3 metų arba 3 000 darbo valandų garantiją. Jei mes klientams suteikiame tokių galimybių, tai rodo variklio ilgaamžiškumą“, – pridūrė R.Trainaitis.Apskaičiuota, kad viena darbo valanda miške atitinka 3 darbo valandas žemės ūkyje. Kalbėdamas apie degalų sąnaudas, UAB „Rovaltra“ direktorius pabrėžė šeimininkišką požiūrį. „Mes negalime pasakyti, kas, kur ir kaip dirba. Vienas mechanizatorius dirbdamas galbūt sunaudos 7,5 l, kitas – 12 l degalų. Jei juos pilant vykdoma kontrolė, skaičiuojamos sąnaudos, sutaupyti tikrai pavyks“, – tikino R.Trainaitis.

REKLAMA

Gerėja komplektacijos

Šiais metais „Rovaltra“ pardavė 54 traktorius, kuriuos ūkininkai įsigijo be jokios paramos. „Ūkininkai, pirkdami už savo pinigus, pasirenka tokias komplektacijas, kurių galimybės didesnės, ir, be abejo, galingesnius traktorius. Jie pageidauja pneumatinių pagalvių ir pneumatinių kabinų, nori, kad traktoriuje būtų oro pagalvės ir priekiniai tiltai, kondicionieriai su klimato kontrolės sistema, o minimalus greitis siektų 50 km/val.“, – klientų pageidavimus vardijo R.Trainaitis. Anksčiau ūkininkai beveik nepirkdavo traktorių su galulaukės automatine sistema, o dabar jie pageidauja, kad būtų įdiegta nemažai išmaniųjų sistemų.  Per metus UAB „Rovaltra“ parduodavo apie 300 traktorių, o šiais metais tikisi parduoti jų gerokai mažiau. Ūkininkai laukia naujojo ES paramos laikotarpio ir neskuba pirkti. R.Trainaitis minėjo, kad ankstesniais metais klientai rinkdavosi kuklesnės komplektacijos techniką. Naudodamiesi ES projekto lėšomis, ūkininkai stengdavosi apsirūpinti įvairiais „geležiukais“, o ne pasirūpinti dirbančio žmogaus komfortu.

REKLAMA

UAB „Rovaltra“ savo klientams suteikia galimybę rinktis pradedant variklio, hidraulinės sistemos tipu ir baigiant spalva, padangomis. Rinkdamiesi individualią komplektaciją, pritaikytą konkretaus ūkio poreikiams, jie sutaupo pinigų. Bendrovės marketingo direktorius J.Trainaitis pridūrė, kad nuo šių metų modernizuotoje „Valtros“ gamykloje darbai vyksta sparčiau. Todėl klientams, užsisakiusiems traktorius, jie bus pristatomi per 7 savaites, o anksčiau jų tekdavo laukti 12 savaičių. Klientams priminta, kad UAB „Rovaltra“ bendradarbiauja su Suomijos komerciniu banku „Pohjola“, kuris suteikia 1 proc. finansavimą iki 3 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išbandė jėgas

Bendrovė „Rovaltra“ parodoje „Baltijos miškai 2013“ sulaukė gausybės lankytojų, besidominčių „Valtros“ traktoriais. Buvo parodyta, kaip technika  dirba, vyko ir „Valtros“ traktorių su dvigubo vairavimo sistema „Twin track“ figūrinio važiavimo varžybos. Jose jėgas išbandė ne tik suomiškos plieninės technikos šeimininkai. Varžybose nugalėjo labiausiai įgudę ir greičiausiai techniką vairavę vyrai. Pirmą vietą laimėjo Šilalės rajone, Žadeikių kaime, ūkininkaujantis Artūras Dambrauskas, prižiūrintis savo 50 ha ūkį ir padedantis sutvarkyti tėvo laukus, užimančius 200 ha. Vairuoti traktorių „Valtra“ Artūrui nebuvo staigmena, nes Dambrauskų ūkyje yra keturi patikimi „Valtros“ traktoriai. „Varžybose pirmą kartą vairavau traktorių su dvigubo vairavimo sistema „Twin track“. Tokios technikos ūkyje dar neturime, tačiau jos mums nereikia, nes neturime jai tinkamų padargų“, – sakė ūkininkas. Antrą vietą varžybose iškovojo Feliksas Tomaševskis (Nemenčinės miškų urėdija), trečią – Nerijus Sutkevičius (Raseinių miškų urėdija). Visi varžybų dalyviai buvo apdovanoti taurėmis, atminimo dovanėlėmis, pavaišinti šampanu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų