REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvulių eksporto vartai iš Lietuvos į Rusiją atsivėrė - Kybartuose atidarytas atnaujintas pasienio veterinarijos postas. Gyvulius į Rusiją gabenantiems verslininkams šis postas - ypač svarbus, nes gerokai sutrumpins kelionę, trečiadienį rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Atidarius postą, 200 kilometrų sutrumpės iš Lietuvos į Kaliningrado sritį vežamų gyvūnų kelionės maršrutas. Gerokai trumpesnį kelią įveiks ir ta pačia kryptimi gyvūnus iš Latvijos bei Estijos gabenantys vilkikai. Iki šiol gyvūnai į Rusiją galėjo būti vežami tiktai per Lenkijos ir Kaliningrado pasienio veterinarijos postą.

REKLAMA

„Jis svarbus ne tik mūsų šalies, bet ir Rusijos verslininkams, dirbantiems Kaliningrado srityje. Ten yra didelių galvijų fermų, iš kurių tranzitu per Lietuvą nuo šiol gyvuliai bus gabenami į Rusiją“, - teigė Veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Pasak Klaipėdos mėsinės vadovo Gintaro Valančiaus, jeigu bus panaikintas gyvų kiaulių eksporto draudimas į Rusiją, įmonė svarstys galimybę statyti skerdyklą Kaliningrade, nes dėl naujo posto susisiekimas tapo patogesnis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų