REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Mažėjantis gimstamumas ir senėjančios visuomenės, ūkio nuosmukis, deficitiniai socialinio draudimo biudžetai ir rezervinių lėšų poreikis, alternatyvūs pensijų finansavimo šaltiniai ir su tuo susijusios rizikos.

REKLAMA
REKLAMA

Šie ir daugelis kitų aktualių socialinio draudimo klausimų iki penktadienio bus aptariami XXI tarptautinėje Baltijos jūros šalių konferencijoje dėl socialinės apsaugos. Šiemetinės konferencijos tema „Pastarojo meto ekonominiai ir socialiniai pokyčiai ir jų poveikis socialinės apsaugos sistemoms“.

REKLAMA

„Ne mums vieniems teko išgyventi ekonominį sunkmetį ir priimti nepopuliarių, tačiau neišvengiamų sprendimų, jautriai palietusių socialinio draudimo sferą. Šis renginys – puiki proga sužinoti, kaip su panašiais iššūkiais tvarkėsi kitos šalys, mūsų kaimynai, kokius sprendimus priėmė, kokių rezultatų jie davė ir ko galima tikėtis ateityje. Labai svarbu nuolat keistis patirtimi, kad galėtume vieni iš kitų perimti geriausią praktiką“, – sako Audrius Bitinas, socialinės apsaugos ir darbo viceministras.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos programoje numatyta, kad svečiai iš Lenkijos papasakos, dėl kokių priežasčių jų šalyje pensinis amžius palaipsniui bus ilginamas iki 67 metų – tai yra dvejais metais daugiau nei Lietuvoje. Taip pat pasidalins patirtimi apie tai, kaip jų šalyje veikia privatus kaupimas.

„Sodros“ direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus teigimu, su kolegomis iš artimiausių šalių diskusijose ketinama aptarti ir įvairius praktinius klausimus – pavyzdžiui, naujų technologijų panaudojimą gerinant klientų aptarnavimo kokybę, didinant paskatas dalyvauti valstybinėje socialinio draudimo sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Švedijos atstovai skaitys pranešimą, kaip jiems sekasi socialinės apsaugos paslaugas perkelti į internetą ir padaryti taip, kad daugelį reikalų klientai galėtų sutvarkyti pasinaudoję interneto ryšiu telefone ar kompiuteryje.

Iš viso konferencijoje pakviesta dalyvauti per 50 socialinio draudimo institucijų vadovų ir įvairaus rango specialistų iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Vokietijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Baltijos šalių konferencijos rengiamos nuo 1992 metų kiekvieną kartą vis kitoje valstybėje. Lietuvoje konferencija buvo rengta 1992 m. Klaipėdoje ir 2002 metais Palangoje. Kitąmet konferencija bus organizuojama Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų