REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve’as Wozniakas teigia, kad visada verta imtis ir tų darbų ar projektų, kurie tuo metu nėra verti daug pinigų, mat taip vystome savo sugebėjimus.

Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve’as Wozniakas teigia, kad visada verta imtis ir tų darbų ar projektų, kurie tuo metu nėra verti daug pinigų, mat taip vystome savo sugebėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei darai kažką, ko niekas dar nedarė ir niekas nemano, kad tai yra verta pinigų, šis darbas duos naudos jūsų pačių išsilavinimui, net ir tuo atveju, jei tai niekada nebus verta pinigų. Galiausiai jūs išugdysite gebėjimus, kurie leis jums sukurti tai kas yra verta itin daug pinigų“, – sakė jis. Pavyzdžiui, jis už dyką atiduodavo savo sukurtus kompiuterių brėžinius, kurių vienas vėliau pavirto į pirmąjį „Apple“ kompiuterį. Taip jis elgdavosi, nes jam tiesiog patiko kurti ir patiko mintis, kad jais pasinaudoję žmonės galės sukurti ką nors gero.

REKLAMA

Progreso konferencijoje „Login 2013“ S. Wozniakas daugiausiai pasakojo apie praeitį: kaip jį sudomino inžinerija, kaip atsirado „Apple“.

„Man pasisekė užaugti Silicio slėnyje, kur buvo daug „technologinių“ vaikų. Būnant jaunam svarbu rasti, kas suteikia įkvėpimą“, – teigė jis.

Dar būdamas vaikystėje S. Wozniakas nusprendė, kad bus inžinierius, kaip ir jo tėvas. Tiesa, tuo metu inžinerija nebuvo siejama su kompiuteriais. Vėliau, šiai specialybei atradus sąryšį su kompiuteriais jis galvojo, kad inžinieriai bendrovėse taps svarbesniais asmenimis nei jų vadovai.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje jis pastebėjo, kad ir šiandien tėvai savo vaikams gali sukurti panašią aplinką, kokia buvo jo vaikystėje, kai lengvai buvo galima įsigyti įvairių inžinerinių komplektų ir, pvz., pačiam susitverti radiją.

„Kai aš augau buvo labai lengva rasti žurnalų ar rinkinių, kurie leisdavo ką nors konstruoti. Tėvai, kurie nori, kad jų vaikai augtų tokioje aplinkoje, tai gali surasti ir šiandien. Jie gali pastebėti, jei vaikas yra suinteresuotas kurti mažus projektus. Tik reikia pradėti nuo žemo sudėtingumo įrenginių, pavyzdžiui, kaip „Raspberry Pi“ ir smulkiai išnagrinėti kaip jie veikia“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis daug tikisi iš robotikos rinkinių, kurie leidžia vaikams nesudėtingai sukurti mažus robotus.

„Todėl laukiu vaiko, kuris sukurs prietaisą, kuris turės kamerą ir naktį valys kiekvieną kvadratinį automobilio centimetrą. Kas tokio nenorėtų?“ – juokavo S. Wozniakas.

Ateityje jis tiki, kad pasaulį keis sulankstomi ekranai, 3D spausdintuvai. Tiesa, pastarųjų greičiausiai nerasime pas kiekvieną draugą, bet greičiausiai žinosime asmenį, kuris spausdina daiktus arba atsidarys parduotuvės, kurios leis atsispausdinti prietaisus.

Valdymas balsu, jo nuomone, jau pradėjo užkariauti pasaulį: „Žmonės pirmiausiai lieka su sena technologija, tad kol kas labiau naudoja klaviatūrą nei valdymą balsu. Tačiau mes visada mėgstame dalykus, kurie mums palengvina gyvenimą. Todėl tikiuosi, kad ateityje valdymas balsu taps vis dažnesniu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų